Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" savās mājās notiekošā "Latvijas Dzelzceļa" kausa izcīņas A apakšgrupas otrajā mačā šodien sacenšas ar Krievijas vienību Kazaņas "Ak Bars".

Mačs "Arēnā Rīga" sāksies plkst.19.30, un to tiešraidē translēs kanālā TV6.

Kā ziņots, pirmajā cīņā pirmdien rīdzinieki ar rezultātu 3:1 uzveica Jaroslavļas "Lokomotiv" komandu. Līdz ar to, ja cīņā ar "Ak Bars" Latvijas klubs gūs vismaz divus punktus, tas garantēs vietu sacensību finālā.

Iepriekšējās sezonās "Ak Bars" komandu pārstāvēja arī Lauris Dārziņš, bet šosezon Kazaņas klubs cīnīsies bez Latvijas hokejistiem.

Pagājušajā sezonā "Ak Bars" aizkļuva līdz Austrumu konferences finālsērijai, kurā ar 3-4 atzina tieši Dārziņa jaunā kluba Čeļabinskas "Traktor" pārākumu.

Starpsezonā Rīgas "Dinamo" komanda ar "Ak Bars" jau reizi ir tikusies, kad turnīrā Prāgā izcīnīja panākumu pagarinājumā ar rezultātu 3:2.

Pirms tam plkst.15.30 B apakšgrupas spēlē Minskas "Dinamo" spēkosies ar Sanktpēterburgas SKA hokejistiem.

Šīs grupas pirmajā mačā pirmdien SKA ar rezultātu 2:1 uzveica Prāgas "Lev" hokejistus.

Komandas turnīra pirmajā kārtā ir sadalītas divās apakšgrupās pa trim vienībām, kas savā starpā līdz trešdienai izspēlēs apļa turnīru, bet turnīra pēdējā dienā ceturtdien tiks aizvadītas spēles par vietām ar otras grupas komandām.

Jau zināms, ka ceturtdien Rīgas "Dinamo" spēle jebkurā gadījumā sāksies plkst.20.

Rīgas "Dinamo" kopējos treniņus uzsāka 11.jūlijā, bet no 21.jūlija līdz augusta sākumam atradās treniņnometnē Valmierā.

Pirmajās divās pārbaudes spēlēs pirms jaunās sezonas Piņķos tika pārspēti Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) klubi Ņeftekamskas "Toros" un Aļmetjevskas "Ņeftjaņik" attiecīgi ar 8:1 un 3:0.

Pēcāk komanda piedalījās turnīrā Prāgā, kur palika ceturtajā vietā tikpat komandu konkurencē. Vispirms Rīgas "Dinamo" ar rezultātu 3:2 pagarinājumā pieveica Kazaņas "Ak Bars" komandu, bet pēc tam rīdzinieki ar 3:4 pēcspēles metienu sērijā piekāpās "Lev" komandai. Savukārt trešajā kārtā, kas bija izšķirošā cīņa par iekļūšanu finālā, "Dinamo" ar 0:1 atzina Ufas "Salavat Julajev" pārākumu, bet cīņā par trešo vietu piekāpās Ufas hokejistiem pēcspēles metienos ar 3:4.

Jau vēstīts, ka 2009.gadā "Latvijas dzelzceļa" kausa izcīņā uzvarēja Rīgas "Dinamo", kas finālspēlē pagarinājumā ar 3:2 uzvarēja "Lokomotiv" komandu, bet nākamajos divos gados sacensībās triumfēja "Lokomotiv". Pusotru nedēļu pēc otrā triumfa "Lokomotiv" komanda cieta traģiskā aviokatastrofā, kurā gāja bojā visi vienības spēlētāji, ieskaitot leģendāro latviešu aizsargu Kārli Skrastiņu. Savukārt pērn par kausa ieguvējiem atkal kļuva rīdzinieki, kas ar 3:1 uzvarēja nu jau atjaunoto "Lokomotiv" ar Rēdlihu ierindā.

Jauno KHL sezonu rīdzinieki 5.septembrī uzsāks savā laukumā ar maču pret Minskas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!