Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" šo sezonu sācis ļoti veiksmīgi, starptautisko spēļu pārtraukumā dodoties Rietumu konferences trešajā vietā, un portāla "Delfi" aptaujātie eksperti, hokeja treneri Gints Bisenieks un Ēriks Miļuns uzsvēra, ka sekmīgā snieguma pamatā ir ambiciozais treneru korpuss un veiksmīga spēlētāju selekcija.

Pagājušā gada 5.novembrī Artis Ābols kļuva par Rīgas "Dinamo" galvenā trenera vietas izpildītāju, nomainot somu speciālistu Peku Rautakalio. Aprīlī Ābols oficiāli kļuva par Latvijas komandas galveno treneri un kopā ar Viktoru Ignatjevu, Ģirtu Ankipānu, Juri Klodānu un Vilni Kluci veiksmīgi sagatavoja komandu jaunajai sezonai.

"Pirmkārt vēlos uzsvērt, ka ir izveidots ļoti labs treneru kolektīvs – pietiekami zinošs, pietiekami ambiciozs, pietiekami saskaņots. Viņi savu spēles koncepciju veiksmīgi nodevuši spēlētājiem, un spēlētāji to ir pieņēmuši. Var redzēt, ka mums šobrīd ir tāda komanda, par kuru iepriekš varēja tikai sapņot. Protams, visiem ir sportiskās formas kritumi un cēlumi, bet šobrīd izskatās ļoti labi," sacīja Bisenieks.

Tikmēr Miļuns bez treneru kolektīva paslavēja arī Rīgas "Dinamo" atlasītos spēlētājus un komandas kapteini Sandi Ozoliņu, kurš arī 41 gada vecumā spēlē produktīvi un ir īsts līderis.

"Sezonas sākums ir ļoti pozitīvs. Tik labs, kā vēl nekad," sacīja Miļuns. "Veiksmīgā snieguma pamatā ir saliedēts treneru kolektīvs, kas darbojas ļoti veiksmīgi, atlasīti pareizie spēlētāji, kā arī ir spēcīgs kapteinis Sanda Ozoliņa personā."

Visas šīs Miļuna nosauktās lietas atspoguļojas arī laukumā: "Šis tiešām ir labākais sezonas sākums "Dinamo" komandai, un jācer, ka tā arī turpināsies. Tas, protams, nebūs viegli, bet pagaidām komanda izskatās saliedēta, draudzīga un pozitīva. Pagājušajā gadā pavisam neveicās, bet šogad atkal veiksme ir mūsu pusē."

Tikmēr Bisenieks ir pamanījis, ka Ābols spēles laikā veic taktikas maiņas, izejot no tā, kāds ir spēles rezultāts. Vajadzīgos brīžos komanda māk uzspiest spēli uzbrukumā, neaizmirstot par aizsardzību. Esot bijuši arī brīži, kad komanda ir vadībā ar divu vai trīs vārtu pārsvaru, un komanda sāk spēlēt no aizsardzības. "Manuprāt ir redzamas Arta Ābols taktiskās iezīmes, un spēlētāji tās cenšas izpildīt."

Rīgas "Dinamo" komandai nevajadzētu neko mainīt savā spēlē, jāturpina strādāt tieši tāpat, kā tas ir darīts līdz šim. Galvenais noturēt sportisko formu, bet vai tas izdosies, to varēs parādīt tikai laiks, sacīja Miļuns.

Rīgas "Dinamo" komandā lielisku sniegumu demonstrē leģionāri, kuri guvuši vairāk nekā pusi no komandas vārtiem. Gints Bisenieks uzsvēra, ka beidzot ir piesaistīti tādi ārzemju spēlētāji, kuri prot dabūt melno kaučuka gabalu vārtos.

"Beidzot ir tā, kā tam būtu jābūt. Ja ir leģionārs, tad viņam ir jātaisa rezultāts. Protams, ka gribās, lai mūsu puikas vairāk met, bet diemžēl visi labie, kas mums guva vārtus, tagad spēlē citur, un tur nav tik rezultatīvi. Tik rezultatīvi leģionāri mums šogad ir pirmo reizi. Tas ir Normunda [Sējēja] nopelns, ka ir savākti pareizie spēlētāji, kuri salikti kopā ar pareizajiem izlases maiņas partneriem," tā Bisenieks.

Arī Miļuns uzsvēra, ka tādi leģionāri, kādi ir šogad, nav bijuši vēl nekad: "Beidzot ir piesaistīti tādi ārzemnieki, kuri var iemest ripu pretinieku vārtos."

Runājot par to, vai rīdzinieki spēs šo sezonu tikpat veiksmīgi nospēlēt līdz beigām, Bisenieks no prognozēm atturējās.

"To neviens nezina, un sportā to neviens pat paredzēt nevar. Sastāvs ir diezgan mobils, rezervistu soliņš ir pietiekami garš. Grūti teikt. Daudzi runā, ka šo rezultātu pamatā ir vasarā ieguldītais darbs, bet tas nav vienīgais. Fiziskā forma jāuztur visas sezonas garumā, un domāju, ka tieši tas komandā arī notiek."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!