Foto: AFP/Scanpix

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs ceturtdien Sočos sensacionāli izcīnīja augsto ceturto vietu Pasaules kausa sezonas priekšpēdējā posmā 20 kilometru individuālajā distancē.

Rastorgujevam tas ir karjeras augstākais sasniegums un labākais Latvijas biatlonistu sasniegums pēdējos gados. Pēdējos septiņos gados nevienam Latvijas biatlonistam nav izdevies kāpt uz goda pjedestāla PK posmos, un Rastorgujevam šoreiz vēl neizdevās pārtraukt šo "sauso" posmu.

Rastorgujevs ilgi turējās labāko trijniekā un tikai sacensību noslēgumā viņu no goda pjedestāla nostūma francūzis Martēns Furkāds, kurš bija ātrākais, lai gan pieļāva vienu kļūdu. Līdz ar šo panākumu Furkāds oficiāli nodrošināja sev arī uzvaru Pasaules kausa kopvērtējumā.

Otro vietu ieguva vācietis Andreass Birnbahers (+6,9 sekundes), bet trešais bija ukrainis Sergejs Semjonovs (+31,9 sekundes), kuri abi šaušanā bija nekļūdīgi. Rastorgujevu no goda pjedestāla šķīra 17,5 sekundes. Viņš šaušanā pieļāva vienu kļūdu.

Vēl sacensībās no Latvijas biatlonistiem startēja Artūrs Koļesņikovs un Krišjānis Meirāns, kuri palika pēdēji starp finišu sasniegušajiem. Koļesņikovs ar desmit soda minūtēm palika priekšpēdējais (95.vieta; +15:33,2 minūtes), bet Meirāns ar deviņām kļūdām bija pēdējais (96.vieta; +21:06,5 minūtes).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!