Foto: AFP/Scanpix
Sportistiem pirmoreiz ierodoties olimpiskajos Sočos un biatlona trasē, viņus sagaidīja daudz dažādu atklājumu, gan patīkamu, kas saistīti ar sportiskajiem jautājumiem, gan nepatīkami, kas attiecas uz sadzīvi, raksta krievu prese.

Bijušais Pasaules kausa uzvarētājs, tagad Baltkrievijas biatlona izlases treneris Rafaels Puarē atzinis, ka olimpiskā Soču biatlona trase, kurā šonedēļ notiks priekšpēdējais šīssezonas Pasaules kausa izcīņas posms, ir ļoti smaga.

"Trase un stadions Sočos ir lieliski, taču man ir viegli runāt, jo es esmu treneris. Būtu sportists, tāpat kā pārējie es arī šausminātos, cik smaga ir trase," saka Puarē. "Man gan te ļoti patīk, apkārt trasei ir īsts mežs, milzīgi koki, viss izskatās ļoti dabiski."

Arī sportisti slavē dabas ainavas, bet par gaidāmajām sacensībām izsakās piesardzīgi, visi kā viens norādot uz sarežģīto trasi un sūdzoties par sarežģītajām un ilgajām muitas procedūrām.

"Pēc sacensībām Oslo mums visiem te būs grūti," saka norvēģis Tarjejs Bē. "Gribētu gan norādīt, ka sportistiem varētu rasties problēmas ar šaušanu, jo Soču stadionā gandrīz visu laiku pūš vējš. Tas var sagādāt lielus sarežģījumus, īpaši individuālajās disciplīnās."

"Soči ir savāda pilsēta, neīsta, es te nejūtos komfortabli," saka Francijas izlases biatloniste Marī Dorena-Abera. "Bagātas mājas, kas atrodas dubļos un netīrumos. Apkārt staigā noguruši celtnieki. Mūs izvietoja ne pārāk ērtos koka namiņos netālu no trases. Nezinu, kas te gada laikā mainīsies, bet pagaidām man šķiet, ka Soči ir lieka naudas tērēšana, no olimpiskā gara te nav ne smakas."

Daudzi ārzemju sportisti norāda arī uz problēmām ar muitu. "Vissmagākais bija bagāžas pārbaude, kas ilga apmēram sešas stundas," saka franču sportists Alekss Befs. "Īpaši ilgi pārbaudīja mūsu šautenes. Tas bija nogurdinoši."

Savukārt citiem nācās saskarties ar sadzīviskām problēmām. ""Soči - garīguma un labestības pilsēta!", ar tādu saukli mūs sagaidīja pilsēta. Divu dienu laikā mūs centās apmānīt trijos veikalos. Uz pretenzijām atbildēja - bet jūs domājat, ka esat nonākuši pasakā? Norādītās cenas precēm nav pareizas, kases aparāts "nejauši" salūzis, un tad izrādās, ka izsistā summā ir desmitiem reižu lielāka. Labi, mēs zinām, kā tikt galā, bet ko lai dara ārzemnieki. Viņi pat nepamanīs, ka ir apkrāpti. Bet es ceru, ka šie bija tikai izņēmumi un sauklis ir patiess," sociālajos tīklos stāsta Baltkrievijas izlases biatloniste Nadežda Skardina.

Atgādinām, ka sportiskas dabas problēmas ar Soču trasi bija arī skeletonistiem un bobslejistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!