Foto: AFP/Scanpix
Sočos turpinoties intensīviem celtniecības darbiem, gatavojoties 2014. gada ziemas olimpiskajām spēlēm, gandrīz notikusi traģēdija, iegrūstot autošosejas tunelim, kas blakus esošo trīsstāvu māju pārvērtis par "Pizas torni", ziņo krievu prese.

Negadījums, iegrūstot zemei, noticis Soču mikrorajonā, kur tiek būvēta svarīgas transporta ielas dubējoša maģistrāle. Par laimi, cilvēki šajā avārijā nav cietuši, tikai būvobjekts un privātmāja, kas pamatīgi nošķiebusies. Kopumā iebrukuši 200 kubikmetri grants divos tuneļa posmos, no kuriem vienā uz to brīdi notika darbi. Cilvēkus un tehniku izdevies izvest no apdraudētā posma.


Avārijas iemesls, pēc speciālistu domām, ir bijis grunts virsmas mitrums, kas pastiprinājies ūdens noteces neesamības dēļ, kā arī pārkāpumi, kas pieļauti privātmājas celtniecības laikā. Trīsstāvu ēka, izrādās, uzcelta bez saskaņošanas, un tās atjaunošana esot maz ticama. Turklāt mājas īpašniekiem, iespējams, nāksies atbildēt par nobrukumu tunelī, jo ēkas dēļ esot bijusi "kritiska spiediena palielināšanās zem teritorijas virsmas", kas veicinājis tuneļa iebrukšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!