Foto: F64
Latvijas jaunais kamaniņu braucējs Riks Kristens Rozītis pauda gandarījumu par svētdien Siguldā notiekošajā pasaules U-23 čempionātā izcīnīto sudraba godalgu un kopējā vērtējumā iegūto desmito vietu.

Rozītim pēc konkurentu kļūdām izdevās tikt pie sudraba U-23 vērtējumā un kopējā vērtējumā noslēgt pirmo desmitnieku pasaules čempionātā. Tikmēr Inārs Kivlenieks bija 12.pozīcijā, bet nesen no smadzeņu satricinājuma atlabušais Artūrs Dārznieks finišēja 15.vietā. Kā vienīgais no latviešiem otrajam braucienam nekvalificējās Kristers Aparjods, kurš palika uzreiz ar strīpas, pirmajā braucienā finišu sasniedzot 26.pozīcijā.

"Pirms sacensībām gribēju būt vismaz piecpadsmitniekā. Divi normāli braucieni nobraukti, izcīnīta arī vieta uz U-23 pjedestāla. Viss kārtībā. Otrais brauciens nebija tik labs kā pirmais, bet īstenībā viss bija kārtībā. Arī man otrajā braucienā kamanas izslīdēja pirmajā virāžā, un izgāju no ritma, varbūt tas bija vēja dēļ," pēc sacensībām pauda Rozītis. "Šī man bijusi laba nedēļa, stabili arī treniņi, ļoti laba trase. Pirmajai sezonai pie pieaugušajiem esmu sasniedzis ļoti labu rezultātu."

"Man ļoti daudz jāpieliek fiziskajā sagatavotībā un startā. Ar šādu startu par trijnieku pieaugušo sacensībās nevaru cīnīties, varbūt vien par sešinieku, ja izdodas divi ideāli braucieni. Tāpēc jāstrādā vasarā," uzsvēra Rozītis.

Tikmēr Kivlenieks uzsvēra, ka uzreiz pēc finiša cerējis uz pārbraucienu.

"Starts atrodas sestajā stāvā, un tur ir ļoti liels vējš. Mani pirmajā virāžā sanesa uz sāniem, neko nevarēju izdarīt un kamana pati sāka slīdēt. Arī kanādietim notika tas pats, bet, ja tiesneši neļauj veikt pārbraucienu, neko darīt. Arī pēc pirmā brauciena iebraukt astotniekā bija reāli. Pirmajā braucienā nedaudz nepareizi izvēlējos slidas apstrādi, neizvēlējos pareizu smēri. Šķita, ka būs siltāks laiks," pauda Kivlenieks.

"Pirmais brauciens bija liela katastrofa, un ar to visu zaudēju. Otrajā braucienā 14.virāžu izstrādāju nedaudz citādāku, izgāju to taisni un uzreiz aizgāja. Pēc pirmā biju ļoti dusmīgs un līdz ar to arī tagad neesmu pilnībā apmierināts - skatoties uz pirmā brauciena laikiem, summā būtu bijis tuvu desmitniekam, turklāt pirmajā braucienā trases augšdaļa pat sanāca nedaudz labāka," tikmēr sacīja Dārznieks, kurš vēlējās kāpt uz goda pjedestāla U-23 vecuma kategorijā.

Janvārī Dārznieks pēc treniņiem Vācijas trasē Vinterbergā iedzīvojās smadzeņu satricinājumā.

"Nācās izgulēt traumu. Šis bija satricinājums bez galvas sāpēm, bet tāpat ļoti nepatīkams. Sākumā, atgriežoties trasē, nejutos labi. Jau biju samierinājies, ka sacensībās nekas nebūs, bet pēdējos treniņos atkal sāka veikties. Ja nebūtu pirmā brauciena kļūda, viss čempionātā būtu bijis ļoti, ļoti labi," pauda Dārznieks.

Tikmēr Aparjods, kurš nespēja kvalificēties otrajam braucienam, sacīja, ka viņam jau treniņos bijušas problēmas ar trasi.

"Trase ir labi sagatavota, līdz ar to ātra - sacensībās nesanāca tās pašas vietas, kas treniņos. Netiku galā. Arī daudzie skatītāji dod papildus stresu, bet galvenais jātiek galā ar sevi - kam nervi stiprāki, tas iztur. Nevaru teikt, ka sezona nav izdevusies. Jā, junioru čempionātā cerēju uz labāku individuālo sniegumu, bet vismaz stafetē viss izdevās," atzina Aparjods.

Pasaules čempionāts Siguldā noslēgsies svētdien, kad tiks aizvadīta komandu stafete.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!