Foto: F64
Līdzšinējais Latvijas junioru kamaniņu sporta izlases treneris Aivars Kalniņš nolēmis atkāpties no amata, lai pievērstos darbam ar Oskara Gudramoviča un Pētera Kalniņa divvietīgo ekipāžu, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācijas (LKSF) preses dienests.

Ceturtdien, 23. martā, norisinājās LKSF valdes sēde, kurā tika apspriesta junioru izlases 2016./2017. gada ziemas sezonā paveiktais. Līdz ar aizvadīto sezonu savu atkāpšanos no amata paziņoja junioru izlases galvenais treneris Aivars Kalniņš, šī amata galvenos pienākumus nododot trenerim Zintim Šaicānam, kurš ar junioru izlases atlētiem kopā strādā jau četrus gadus.

Galvenais iemesls kāpēc Aivars Kalniņš atkāpjas no amata ir tas, ka pirms olimpiskās sezonas vairāk uzmanības un darba vēlas veltīt Oskara Gudramoviča un Pētera Kalniņa divvietīgajai ekipāžai: "Ir redzams, ka rezultātu no viņiem var izveidot, tāpēc ir jāpiestrādā pie tādām lietām, kā psiholoģiskā sagatavotība un trases izbraukšana. Vēlos pievērst vairāk uzmanību šiem puišiem, lai viņiem izdotos sasniegt augstus rezultātus."

"Zintis ir jauns ar daudz jaunām idejām un Murjāņu Sporta ģimnāzijā ir nostrādājis jau četrus gadus, visa sistēma viņam ir zināma un skaidra," jaunā trenera izvēli skaidro Aivars Kalniņš.

Kā zināms, šāgada pasaules junioru pasaules čempionātā, kas notika Siguldas trasē, Kristers Aparjods izcīnīja pasaules čempiona titulu, abas divnieku ekipāžas ierindojās TOP 10, labāko divdesmitniekā iekļuva visas Latvijas juniores, bet komandu sacensībās Latvija palika soli aiz goda pjedestāla, ceturtajā vietā.

Pārņemot jaunos pienākumus, Zintis Šaicāns ir pozitīvi noskaņots, jo ir jaunas idejas fizisko treniņu darbam, kā arī plāni, kā jaunos sportistus mācīt ieguldīt darbu sevī, likt saprast, ka daudz vairāk pašiem jāstrādā pie tehnikas sagatavošanas. Treneris ir pārliecināts, ka tāda veida attieksme jaunajiem sportistiem palīdzēs arī trašu apgūšanā. "Galvenais ir palielināt interesi par kamaniņu sportu. Lielākajai daļai sportistu kamanu gatavošana ir otrajā plānā, mans mērķis ir likt viņiem saprast, kā kamanas tiek būvēta, cik daudz līdzekļu tajā tiek ieguldīts," saka Šaicāns. "Līdz ar to, manuprāt, arī trasē būs lielāka iespēja izjust kamanas, saprast kā ar tām strādāt. Ir tā, ka jaunieši atnāk un vēlas, lai viņiem iedod visu gatavu, bet tā nenotiek. Ne tikai fiziskajā sagatavotībā, bet arī kamanās ir jāiegulda ļoti liels darbs. Es vēlos, lai viņi šajā jomā ieguldītu tik pat lielu darbu kā fiziskajos treniņos."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!