Foto: Reuters/Scanpix

Norvēģijas izcilā slēpotāja Mārita Bjergena sestdien Somijā triumfēja pasaules čempionāta 30 kilometru distancē ar masu startu, planētas meistarsacīkstēs tiekot pie astoņpadsmitās zelta medaļas karjerā.

Šajā distancē Norvēģijas slēpotājas aizņēma visu goda pjedestālu, turklāt arī ceturtā bija šīs valsts pārstāve. Par čempioni tika kronēta Bjergena, kura par 1,9 sekundēm apsteidza Heidi Vengu un Astrīdu Ūhrenholdtu Jākobsenu, bet pēc fotofiniša noskatīšanās sudrabu ieguva Venga.

Tikmēr ceturtajā vietā finišējusī Ragnhilla Hāga no goda pjedestāla atpalika 5,5 sekundes, piektā bija amerikāniete Džessika Diginsa, bet pirmo sešinieku noslēdza somiete Krista Permekoksi.

Bjergena planētas meistarsacīkstēs izcīnīto zelta medaļu skaita ziņā pirms nedēļas ar panākumu skiatlona distancē apsteidza krievieti Jeļenu Vjalbi, kura laika posmā no 1989. līdz 1997. gadam pasaules čempionātos izcīnīja 14 zelta medaļas. Turpinājumā viņa otrdien Somijā triumfēja desmit kilometru klasiskā stila distancē ar intervāla startu, ceturtdien uzvarēja stafetē, bet tagad zelta medaļu skaitu palielinājusi jau līdz 18.

Bjergena Lahti tika pie četrām zelta medaļām, bet pirms 20 gadiem piecus čempiones titulus vienās meistarsacīkstēs izcīnīja Vjalbe. Abām slēpotājām ir pa trim pasaules čempionātu zeltiem 30 kilometros, bet Bjergena šajā distancē kopumā izcīnījusi piecas medaļas, kas ir rekords.

Pasaules čempionāts distanču slēpošanā, ziemeļu divcīņā un tramplīnlēkšanā ar slēpēm noslēgsies rītdien. Distanču slēpošanas pēdējās sacensībās būs 50 kilometru slēpojums vīriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!