Foto: Shutterstock
Lai arī zivs pagatavošana nudien neprasa daudz laika, īsajā periodā gala rezultāts var būt krietni attālināts no izcilas maltītes. Pie vainas tam, ka zivs ādiņa izcepas jau cieta un ne vairs patīkami kraukšķīga, ir lielā uguns, bet kā to izcept pilnībā, saglabājot patīkamo tekstūru?

Labi, ka izcilie šefpavāri vai tie, kas apgūst kulinārijas meistarstiķus, padalās savās zināšanās. Kāds pavārs ''The Kitchn'' atklājis, kā zivi izcept ar viegli kraukšķīgu ādiņu.

Šajā padomā nav nozīmes izvēlētajai zivij un arī filejas lielumam ne. Sagatavo kādu metāla bļodiņu, ko būtu viegli ielikt pannā, ieliec tajā dažus ledus gabaliņus. Tajā brīdī, kad uz pannas cep filejas ādas pusi, pa virsu tai uzliec metāla bļodiņu ar ledu. Tādējādi filejas augšpuse tiks dzesēta, bet no apakšas karsēta, līdz ar ko apakša izcepsies kraukšķīga, bet ne pārcepta.

Lai metāla bļodiņa nenokristu, pieturi to ar roku, bet izmanto dvieli, jo trauks visai ātri sakarsīs. Pēc tam apcep filejas otru pusi jau bez bļodiņas un baudi perfekti izceptu zivi!

''Tasty'' iesaka pirms tam fileju iesmērēt ar sāli un pipariem, arī tas palīdzēs nodrošināt to, ka ādiņa un fileja izcepsies kraukšķīga no ārpuses.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!