Foto: Shutterstock

Gribas ko garšīgu, sāļu un vienkāršu? Pagatavo kādu kārtainās mīklas našķi. Tas būs vēl jo vienkāršāk, ja izmantosi saldētu kārtaino mīklu, kas aizķērusies saldētavā, un sastāvdaļas, kas atrodamas mājās.

Piemēram, visai veikli var pagatavot gan siera standziņas, gan kārtainās mīklas maizītes. Atliek vien mīklu sagriezt vajadzīgā lieluma gabaliņos un izkārtot virsū pārējās sastāvdaļas. Iespējas ir bezgalīgas – gardus našķus var pagatavot no siera, tomātu mērces, svaigām tomātu šķēlītēm un pat cīsiņiem. Lai garšīgi!

Kraukšķīgie siera salmiņi

Kraukšķīgi kārtainās mīklas salmiņi ar sieru un garšvielām. Ideāla uzkoda filmu vakariem un reizēm, kad gaidāmi ciemiņi. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā Linda Tellgrena, bloga Lindasvirtuve.lv autore.

Lasīt vairāk

Kārtainās mīklas un siera maizītes ar kaltētu tomātu pesto

Ātri pagatavojams sāļais našķis, kam būs nepieciešamas vien trīs sastāvdaļas – kārtainā mīkla, kaltētu tomātu pesto un cietais siers. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā Linda Tellgrena, bloga Lindasvirtuve.lv autore.

Lasīt vairāk

Kārtainās mīklas pīrādziņi ar cīsiņiem

Foto: Publicitātes attēls

Fiksā kārtainās mīklas pīrāgu recepte ar cīsiņiem. No dotā sastāvdaļu daudzuma sanāks astoņi prāvi pīrādziņi, ko notiesāt, kamēr vēl silti. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā "Rīgas miesnieks".

Lasīt vairāk

Mafinu pannā cepti pīrāgi ar cīsiņiem jeb cīsiņu rozītes

Foto: Publicitātes attēls

Garšīgs našķis ar cīsiņiem – kārtainās mīklas pīrādziņi. Ap cīsiņiem apvītā siera šķēlīte patīkami kusīs mutē, bet kečups pīrādziņa pamatnē būs jauks pārsteigums ēdājiem.

Lasīt vairāk

Kārtainās mīklas maizītes ar tomātiem, kazas sieru un baziliku

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kraukšķīgas kārtainās mīklas maizītes ar gardu kombināciju – tomātiem, kazas sieru un baziliku. Pasniedz kā uzkodu pie dzērieniem vai piedevu lapu salātiem.

Lasīt vairāk

Sāļā tomātu un bazilika tarte

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Sātīga, garda un aromātiska tarte no kraukšķīgas mīklas pamatnes. Sacepumā paslēpušies arī gardie ķiršu tomāti un baziliks, bet to visu satur kopā olas un saldā krējuma pildījums.

Lasīt vairāk

Gardās siera standziņas

Foto: Shutterstock

Tik vienkārši un ātri pagatavojamās siera standziņas var izcept pat tad, kad ciemiņi ir jau ieradušies, ja tik mājās ir kārtainās mīklas paciņa un siers.

Lasīt vairāk

Kārtainās mīklas smalkmaizītes ar papriku, kazas sieru un tomātiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Smalkmaizītēm ne vienmēr jābūt saldām. Šīs sirds formas sāļās maizītes piestāvēs kādai īpašai reizei. No malas skatoties pat nesaprast, ka uz garduma izlikti tomāti, konservēta paprika un ķiplociņš, bet vidū paslēpies maigs fetas siers.

Lasīt vairāk

Tomātu un estragona plātsmaize

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Plātsmaizes var būt arī sāļas un ar dārzeņiem. Kāpēc gan nepagatavot šo picai radniecīgo maltīti, kurā uz kraukšķīgas kārtainās mīklas pamatnes izkārtoti apcepti sīpoli, divi sieri un sulīgi tomāti! Patīkamu aromātu našķim piešķirs estragons.

Lasīt vairāk

Ātri pagatavojamas picas maizītes ar tomātiem un mocarella sieru

Foto: DELFI

Negaidītu viesu pieteikšanās vai arī pašu spontānais plāns doties pie kāda ciemos nereti ir tās labākās reizes, kad virtuvē top kāds šedevrs. Lai arī šīs vienkāršās picas maizītes nevar nodēvēt par šedevru, jo tik ''skaļš'' vārds pienāktos kaut kam grūtāk pagatavojamam, tomēr šī gatavošanas reize ar produktiem, kas bija atrodami ledusskapī, veicinājusi mani padalīties ar viegli pagatavojamo recepti, kas var noderēt arī citiem. Neviens veikalā pirktais cienasts nepārspēs pašu sarūpētos gardumus, tas nu gan ir jau sen pierādīt fakts.

Lasīt vairāk

Jauno kartupeļu tarte ar tomātiem un rozmarīnu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Sāļš un gards kārtainās mīklas sacepums, uz kura izkārtota sezonas aktualitāte – jaunie kartupelīši. Īpašu garšu vienkāršajai maltītei piešķirs aromātiskais rozmarīns.

Lasīt vairāk

Kārtainās mīklas pīrādziņi ar šķiņķi un sieru

Foto: Shutterstock

Ļoti vienkārši pagatavojami kārtainās mīklas pīrādziņi ar šķiņķi un sieru. Protams, ja vēlies, kārtaino mīklu vari gatavot pati, tomēr iesakām taupīt laiku un izmantot veikalos nopērkamo gatavo kārtaino mīklu.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!