Sāļās smalkmaizītes no kārtainās mīklas, kazas siera, paprikas, tomātiem un garšvielām
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Smalkmaizītēm ne vienmēr jābūt saldām. Šīs sirds formas sāļās maizītes piestāvēs kādai īpašai reizei. No malas skatoties pat nesaprast, ka uz garduma izlikti tomāti, konservēta paprika un ķiplociņš, bet vidū paslēpies maigs fetas siers.

Cepeškrāsni uzsilda līdz 200 grādiem.

Uz virsmas, kas apkaisīta ar miltiem, izklāj kārtainās mīklas lapas, un ar lielāko sirds formu izspiež 12 mīklas sirdis. Mazāko sirds formu iespiež lielajām sirdīm pa vidu tik viegli, lai iezīmētos vieta, kur klāt pildījumu.

Ja starp virtuves piederumiem nav sirds cepumu/piparkūku formu, ņem cietu kartonu un uzzīmē trafaretus, kurus pēc tam izgriež.

Mīklas sirdīm viegli noloka maliņas, lai veidotos garoziņa.

Ņem kazas sieru un sagriež 12 šķēlītēs. Katru šķēlīti liek uz mīklas sirds.

Pēc tam ņem konservēto papriku un atloka tā, lai no gabaliņiem ar cepumu formu var izspiest sirdis. Izveido tik daudz paprikas siržu, cik gabaliņi atļauj, un liek uz smalkmaizītēm. Paprikas atgriezumus sakapā ar nazi un ber uz sirds formas kūciņām tāpat.

Sakapā notīrītu ķiploka daiviņu šķēlītēs, un liek tās pa virsu kūciņām tā, lai pietiktu visām.

Pēc tam sagriež ķiršu tomātus šķēlītēs, un arī liek uz sirds formas kūciņām.

Beigās sakapā bazilika lapiņas, un uzkaisa pa virsu katrai no kūciņām.

Smalkmaizītēm uzkaisa sāli un svaigi maltus melnos piparus, kā arī nedaudz apslaksta ar eļļu.

Mīklas maliņas nosmērē ar sakultu olu. Maizītes liek uz cepamajām pannām, pēc tam cepeškrāsnī, un cep 15 līdz 20 minūtes. Kad zeltaini brūnas un kraukšķīgas, ņem laukā.

Pasniedz siltas vai aukstas. Lai labi garšo!

Comment Form