Tomātu un bazilika tarte
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
6 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
250 g
250 g kārtainā mīkla
kārtainā mīkla
500 g
500 g ķirštomāti
ķirštomāti
1 ĒK
1 ĒK olīveļļa
olīveļļa
2 ĒK
2 ĒK sakapāts baziliks
sakapāts baziliks
300 ml
300 ml saldais krējums
saldais krējums
2
2 olas
olas
 
sāls
sāls
 
pipari
pipari
Piederumi:
 
23 cm liela tartes forma
23 cm liela tartes forma
  • Dārzeņu ēdieni
  • Dārzeņu sacepumi
  • Plātsmaizes
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Sātīga, garda un aromātiska tarte no kraukšķīgas mīklas pamatnes. Sacepumā paslēpušies arī gardie ķiršu tomāti un baziliks, bet to visu satur kopā olas un saldā krējuma pildījums.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem. Krāsnī ieliek cepeškrāsns pannu, lai tā uzkarst.

    Kārtaino mīklu nedaudz izrullē un ieklāj tartes formā, lai tā nosegtu pamatni un maliņas. Ar dakšiņu sadursta pamatni un mīklu ieliek ledusskapī atdzist uz 20 minūtēm. Pēc tam pārklāj tartes mīklu ar cepampapīra sloksni un pa virsu uzber keramikas zirņus (vai kaltētas pupiņas, rīsus vai ko citu smagumam).

    Veselus tomātus ieliek cepamtraukā un aplej ar olīveļļu.

    Tartes formu ieliek cepeškrāsnī uz karstās pannas. Zem tās cepeškrāsnī ievieto arī trauku ar tomātiem. Sastāvdaļas cep 12 minūtes.

    Kad laiks pagājis, izņem tartes formu un tomātus no cepeškrāsns. No tartes formas izņem cepampapīru ar keramikas zirņiem.

    Pēc tam tartes formu ieliek cepeškrāsnī cepties vēl 5-7 minūtes, līdz tā ir zeltaini brūna. Kad gatava, izņem laukā.

    Cepeškrāsns temperatūru samazina līdz 180 grādiem.

    Apceptos tomātus izkārto virs tartes mīklas, pa virsu uzkaisa bazilika lapiņas. Saldo krējumu un olas sakuļ kopā un masu pārlej pāri tomātiem. Pārkaisa pāri sāli un piparus tik, cik ir vēlēšanās.

    Kad tarte sapildīta, to ievieto cepeškrāsnī un cep 30-40 minūtes, līdz pildījums kļuvis stingrs.

    Gatavo tarti izņem no cepeškrāsns un atdzesē 10 minūtes, pēc tam izņem no formas.

    Pasniedz, pārkaisot pa virsu dažas svaigas bazilika lapiņas.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form