Foto: Shutterstock
Neapšaubāmi, svaigi sajaukts kokteilis vai smūtijs ir vislabākais un veselīgākais, tomēr, lai taupītu savu laiku, kokteili var sajaukt uzreiz divām reizēm. Darba pārtraukumā pa nakti ledusskapī stāvējis zaļais kokteilis ir noteikti veselīgāks nekā kafija ar smalkmaizīti.

Kopumā zaļie kokteiļi uzglabāšanai ir piemērotāki nekā svaigi spiestās sulas. Pēdējās pareizi glabātas ledusskapī var stāvēt 12 stundas, bet zaļie kokteiļi vai smūtiji 24 stundas. Protams, ja kokteilim vai sulai nav laba smarža un tie ir kļuvuši brūni, tādus dzērienus dzert nevajadzētu.

Svaigi spiesto sulu un zaļo kokteiļu pareiza saglabāšana vēlākai dzeršanai

Spiežot sulu vai blendējot smūtiju un zaļo kokteili, tu vari droši uzreiz gatavot divas porcijas - vienu dzeršanai uzreiz, otru noglabāt ledusskapī vēlākai dzeršanai.

Uzglabā zaļo kokteili vai sulu stikla burkā, kurai ir cieši noslēdzams vāks. Piepildi trauku maksimāli līdz pašai augšai, lai burkā pēc iespējas mazāk paliktu gaiss, kura iedarbībā smūtijs un sula var oksidēties. Vāku noslēdz ļoti cieši un liec burku ledusskapī.

Lai sulu vai smūtiju papildus pasargātu no oksidēšanās, pievieno dzērienam nedaudz citronu sulu. C vitamīns aizsargās dzērienu no oksidēšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!