Foto: Shutterstock
Cerams, ka nepiederi pie tiem, kas Helovīnā aizslēdz durvis un nelaiž iekšā kaimiņu bērneļus, kuri cītīgi gatavojušies šim notikumam vairākas dienas. Kāpēc gan šo dienu nepadarīt nedaudz īpašu, ļaujot no sirds izpriecāties sevī mītošajam bērnam? Mazliet citādas vakariņas, radoši dekori un noskaņojums jautrāks nekā citkārt – šīs dienas izkrāsošanai tev noteikti noderēs kāda no "Tasty" neizsmeļamajā padomu vācelītē atrastajām raibajām idejām.

Spocīgus var padarīt pat visparastākos ābolus, ietērpjot tos ne tikai spīdīgā karamelē, bet pamainot tās krāsu, aizvietojot glazūru ar šokolādi un papildinot ar garšīgām piedevām. Pateicīgs našķis Helovīnam pavisam noteikti ir arī kūciņas uz kociņa (cake-pops), bet pieaugušajiem noteikti patiks izrotātie deserti glāzītēs. Te vari smelties idejas spocīgiem kārumiem, bet šeit atradīsi baisus un neparastus cepumu glazēšanas knifiņus.

Ja alksti piesiet dūšu ar ko kreftīgāku, Helovīns ir īstais brīdis iecelt goda vietā subproduktus: mēle želejā, vistu akniņas sālītu gurķu-krējuma mērcē, ar plaušām pildītas pankūkas - tās ir tikai dažas no bezgalīgajām variācijām mūsu nedaudz neparastajā recepšu izlasē, ko atradīsi te, bet šeit smelies iedvesmu, kā Visu svēto dienas garā noformēt pildītas olas, raganas pirkstiņus vai paprikas vīriņus.

Kad maltīte pagatavota, laiks ķerties klāt pie galda klāšanas! Ierasts, ka Helovīna galda klājumā dominē oranžā un melnā krāsa. Melnā ir nodeva tumsas valstībai un tās iemītniekiem, savukārt oranžā simbolizē gaismu, sveču liesmas un Helovīna centrālo atribūtu – vareno ķirbi. Tas gan nenozīmē, ka, lai svētki izdotos, tev jāsteidzas uz veikalu pirkt atbilstošas krāsas galdautu. Pat ja šķiet, ka mājās nav atrodams nekas piemērots, pārlasot šo padomrakstu, noteikti iedvesmosies radoši pielietot Helovīna noskaņas radīšanai dažādas visiem pieejamas lietas.

Lai spocīgi un garšīgi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!