Soli pa solim: kā pagatavot kanoli – ziemā baudāmu sicīliešu mafijas desertu
Foto: Shutterstock

Kanoli ir tradicionāls Sicīlijas virtuves deserts – eļļā ceptas mīklas caurulītes ar rikotas un maskarpones siera pildījumu, kas var būt papildināts ar citrona miziņu, sukādēm, šokolādes skaidiņām un citām gardām sastāvdaļām, dekoram izmantojot kraukšķīgas pistāciju drumstalas. Itālieši kanoli uzskata par ziemas sezonai raksturīgu našķi, jo tā pildījumā esošie piena produkti vasaras karstumā ātri bojājas, tādēļ mēs nolēmām, ka šobrīd laikapstākļi ir īsti piemēroti, lai iemācītos pagatavot šo neticami gardo kārumu.

Sākotnēji kanoli bija nopērkami vien gadatirgos un karnevālu laikā, bet ar laiku šis kārums Itālijā kļuva aizvien populārāks, bet 20. gadsimta sākumā, līdz ar lielo itāliešu emigrācijas vilni uz ASV, kanoli aizceļoja uz otru okeāna krastu, arī amerikāņiem atzīstot šo desertu par gana labu esam. Savukārt pēc kulta filmas “Krusttēvs” iznākšanas uz lielajiem ekrāniem kanoli visā pasaulē iemantoja slavu kā sicīliešu mafijas iecienītākais našķis, nodrošinot šim desertam vēl lielāku atpazīstamību.

Soli pa solim: kā pagatavot kanoli – ziemā baudāmu sicīliešu mafijas desertu
Foto: Shutterstock

Kanoli nosaukums ir pašsaprotams, jo tulkojumā no itāliešu valodas “cannoli” nozīmē maza caurulīte. Dažādos reģionos mīklas “trubiņas” var būt dažāda lieluma – gan pirksta resnumā, gan pat krietnas dūres izmērā – tieši tik milzīgi kanoli ir iecienīti daudzviet uz dienvidiem no Palermo, skaidro “Expertitaly”.

Lasi tālāk, apgūsi kanoli gatavošanas knifus un uzzināsi klasisku recepti.

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka