Foto: Shutterstock
Izvēloties, kuras mantas ņemt līdzi ceļojumā un kuras labāk atstāt mājās, gribas sagatavoties visām iespējamajām dzīves situācijām, tāpēc daudzas no tām beigu galā saucamas par liekām. Šajā rakstā skaidrosim, kāpēc konkrētas lietas labāk ceļa somā nelikt un atstāt guļam plauktos.

Jauni apavi. Nav labākā ideja tieši pirms ceļojuma iegādāties jaunus apavus ar domu, ka valkāsi tos teju katru dienu. Kā zināms, pie jauniem apaviem ir jāpierod, tāpēc var gadīties, ka tikko iegādātās kurpes noberž un rada diskomfortu. Dodoties ceļojumā, noteikti jāņem līdzi tikai ērtākie apavi, lai varētu bez raizēm doties ekskursijās un pilsētu apskatēs.

Vērtīgas mantas. Pat tad, ja viesnīca piedāvā apsargātu seifu, pastāv liela iespēja, ka vērtīgākās no jūsu personīgajām mantām tik un tā var nebūt drošībā. Arī tad, ja ievērojat īpašu piesardzību, pastaigājoties pa naksnīgajām ielām, nav nekādu garantiju, ka mīļotā cilvēka dāvātā rokassprādze paliks uz rokas. Pavisam vienkārši – materiāli vai sentimentāli nozīmīgus priekšmetus atstājiet mājās.

Uzkrītošs apģērbs. Spilgtas drēbes patiesi liks izcelties uz apkārtējo fona, bet jārēķinās, ka acis būs pievērstas jums ne tikai tāpēc, ka izskatāties labi, bet arī tādēļ, ka esat tūristi. Nelabvēļi, kuri iekārojuši, piemēram, rokassomiņas vai jakas kabatu saturu, var būt teju visās valstīs, un uzkrītošs apģērbs tikai piesaistīs viņu uzmanību.

Foto: Pixabay

Dvieļi. Lielākā daļa viesnīcu klientus nodrošina ar dvieļiem, tādēļ, ja plānojat apmesties hotelī, ņemt līdzi savu dvieli būtu visai muļķīgi. Ja tomēr sagaidāmais higiēnas līmenis viesnīcā jūsos raisa šaubas, apsveriet viegla un plāna mikrošķiedras dvieļa iegādi, kurš ne tikai ātri absorbē mitrumi un tikpat ātri nožūst, bet ir arī īpaši piemērots ceļotājiem. Šādos dvieļos mēdz būt iestrādāta arī īpaša saspraude to piespraušanai, piemēram, pie mugursomas, lai tos varētu nožāvēt pārgājiena laikā.

Ceļveži un bukleti. Daudzi ceļotāji pirms došanās uz konkrēto galamērķi cenšas izzināt visu iespējamo informāciju par dažādiem apskates objektiem, vietējo dzīves stilu u.c., kas noteikti ir pareizi un būtu pat vēlams. Taču mūsdienās teju visu var atrast internetā, tāpēc nevajag sevi apgrūtināt ar grāmatu kaudzēm. Labāk izmanto iespēju aiziet uz tuvāko tūrisma informācijas centru, kur jums iedos karti un precīzāk izstāstīs, ko patiesi nedrīkst laist garām.

Foto: Shutterstock

Mantas, kuras "varbūt noderēs". Kad šķietami esi beidzis kofera kārtošanu, vēlreiz pārskati mantas, kuras ieliki bagāžā pašas pēdējās. Daļa no tām, iespējams, tiešam ir vajadzīgas, taču lielākoties cilvēki koferī atrod vietu pašām svarīgākajām lietām jau sākumā, taču pēdējām varētu pielikt birku – varbūt noderēs. Šādi tu vienkārši apgrūtini sevi ar pārāk daudz paņemtām mantām, kuras būs liekas. Ieskaties šajā materiālā un iepazīsties ar vēl citām bieži pieļautām ceļotāju kļūdām.

Matu žāvētājs. Ja ceļojumā plānots nakšņot viesnīcā, noskaidro, vai tajā būs pieejams fēns. "Reader's Digest" raksta, ka ceļotāji bieži nožēlo fēna ņemšanu līdzi, jo tas aizņem diezgan daudz vietas. Iespējams, viesnīcā pieejamais variants nebūs tik jaudīgs, taču atbrīvosi koferī vietu kādai citai lietai.

Nav svarīgi, vai dodies ceļojumā uz pāris dienām vai vairākām nedēļām – dažas lietas abos variantos var būt nepieciešamas. Šajā rakstā vari iepazīties ar septiņām lietām, kurām noteikti vajadzētu atrast vietu ceļa somā.

Rakstā izmantota informācija no "Smarter Travel", "Skyscanner" un "Momondo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!