2017. gadā Kuldīgas novada muzejs uzsācis jaunu, izglītojošu pasākumu ciklu "Smeķīgā sestdiena". Katrā mēnesī viena sestdiena būs smeķīgāka par citām – interesentiem būs iespēja iepazīt Kuldīgas puses kulināro mantojumu, un visiem kopā būt par šī mantojuma saglabātājiem, pastāstīja muzeja Pētnieciskā darba nodaļas vadītāja Jolanta Mediņa.

Interesenti varēšot stāstīt savus stāstus, atcerēties atgadījumus no bērnības, veidojot savu pavārgrāmatu. Lai šīs sestdienas būtu smeķīgas ne tikai nosaukumā, bet arī patiesībā, paredzētas arī interesantas degustācijas, kas kādam ļaus atsaukt atmiņā bērnības garšu, bet kādam noķert iepriekš nebaudītas garšas buķeti.

Pirmo reizi pasākums notiks 14. janvārī pulksten 13. Paredzēta mākslas zinātnes doktores, RISEBA docentes Astras Spalvēnas lekcija ''Manuskripti buljonā neslīkst. Ieskats latviešu valodā sarakstīto pavārgrāmatu vēsturē''. Lekcijā docente stāstīs, ko par Latvijas ēdiena kultūras vēsturi liecina pavārgrāmatas, cik daudz tām var ticēt un kas amizants un pat komisks rodams biezajos sējumos.

Gaidīti gan smeķa zinātāji, gan baudītāji. Dalības maksa 1,5 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!