Ģimenes, kuru meitas pagājušajā nedēļā devās uz Turciju, lai pēc tam, iespējams, pievienotos Sīrijas džihādistiem, publiski lūguši skolnieces atgriezties un nepakļauties radikālo islāmistu aicinājumiem, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Viens no pazudušo meiteņu tēviem lūdzis meitu nebraukt uz Sīriju. "Mums viņa pietrūkst, mēs nevaram beigt raudāt," atklājis 15 gadus vecās Amiras Abases tēvs. Viņš piebildis, ka nebija novērojis, ka meitai būtu interese par džihādismu. Amiras klasesbiedri arī vēsta, ka pirms došanās uz Turciju viņas uzvedībā nebija vērojams nekas aizdomīgs.

Turcijas izlūkošanas dienestu pārstāvji uzskata, ka meitenes jau nonākušas Sīrijas teritorijā, ziņo britu laikraksts "The Telegraph".

Ārzemju mediji ziņo, ka nav skaidrs, kādēļ trīs meitenes bez pavadoņiem tikušas cauri Lielbritānijas un Turcijas robežsardzes posteņiem, it sevišķi maršrutā, kas ved uz "Islāma valsts" teritoriju. Lielbritānijas drošības dienestu darbinieki norāda, ka, lai novērstu šādus gadījumus, atbildība jāuzņemas arī ģimenēm un reliģiskaijiem līderiem, papildina "The Telegraph". 

Jau ziņots, ka Amira Abase, 15 gadus vecā Šamima Beguma un 16 gadus vecā Kadiza Sultana, vecākiem nezinot, pagājušajā nedēļā aizlidojušas uz Turcijas galvaspilsētu Stambulu. Pastāv bažas, ka viņas turp devušās, lai tālāk mērotu ceļu pie Sīrijas džihādistiem. 

Viņas pazinušas arī 15 gadus veco meiteni, kura pērn decembrī aizbēga no mājām un devās uz Sīriju, vēsta laikraksts "Daily Mail".

Šamimas vecākā māsa Renu Beguma paudusi cerību, ka meitenes devušās uz Sīriju, lai atrastu savu draudzeni un "liktu viņai atjēgties". 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!