Foto: AFP/Scanpix

Londonā pazudušas trīs skolnieces, un saskaņā ar Lielbritānijas policijas paziņojumu pastāv bažas, ka viņas, iespējams, devušās uz Turciju, lai tālāk mērotu ceļu pie Sīrijas džihādistiem, piektdien vēsta ārvalstu mediji.

16 gadus vecā Kadiza Sultana, 15 gadus vecā Šamima Beguma un vēl kāda viņas vienaudze, kuras vārds netiek atklāts, otrdien aizlidojušas uz Turcijas galvaspilsētu Stambulu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Komandieris Ričards Valtons medijiem paudis bažas, ka pusaudzes varētu pievienoties teroristiskajam grupējumam "Islāma valsts".

Viņš arī norādījis, ka meiteņu ģimenes bijušas "satriektas" par šiem jaunumiem, taču pastāvot "labas izredzes", ka viņas joprojām ir Turcijā.

Komandieris arī paudis cerību, ka skolnieces "sadzirdēs mūsu bažas par viņu drošību, un būs gana drosmīgas, lai atgrieztos pie savām ģimenēm, kuras ir ļoti noraizējušās".

Pēdējo reizi meitenes manītas otrdienas rītā savās mājās. Vecākiem viņas izteikušas "ticamus iemeslus", kādēļ visu dienu pavadīs ārpus mājām, informējusi policija.

Visas trīs skolnieces bijušas labas draudzenes. Viņas pazinušas arī 15 gadus veco meiteni, kura pērn decembrī aizbēga no mājām un devās uz Sīriju, vēsta laikraksts "Daily Mail".

Par Šamimas un vārdā nenosauktās 15 gadus vecās meitenes pazušanu otrdienas vakarā policijai ziņoja viņu ģimenes, savukārt par Kazidas pazušanu tika ziņots trešdienas rītā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!