Foto: PantherMedia/Scanpix

Sekss ir būtiska mūsu ikdienas sastāvdaļa. Kā izrādās, par samērā delikāto tematu apkopoti arī visdažādākie fakti. Šai sakarā desmit interesantus statistikas datus par intīmo tuvību piedāvā realbuzz.com.

Un kāds ir tavs skaitlis?

Saskaņā arī kādu Amerikā veiktu aptauju vīriešiem visā pasaulē dzīves laikā ir vidēji 13 seksuālo partneru, savukārt sievietēm – septiņi.

Jāpiebilst, ka 66 procenti cilvēku ar savu "skaitli" ir apmierināti, savukārt 22 procenti vēlētos, kaut būtu gulējuši ar mazāk cilvēkiem, bet 12 – vairāk.

Nevainības zaudēšana

Vīrieši nevainību zaudē vidēji 16,9 gadu vecumā, bet sievietes – 17,4 gados, liecina pētījumi.

Laimīgās beigas

Aptaujās atklāts, ka orgasmu seksa laikā vienmēr sasniedz 29 procenti sieviešu un 75 procenti vīriešu. Jāpiebilst, ka 75 procenti sieviešu nespēj izjust baudas virsotnes priekšspēles laikā, bet 10 līdz 15 procenti orgasmu nav izjutušas vispār.

Bārdas pievilcība

Noskaidrots, ka 56 procentiem pasaules sieviešu vīrieša bārda vai ūsas šķiet īpaši pievilcīgas, palielinot viņa valdzinājumu.

Pētnieki secinājuši, ka trīs dienu bārda vīrietim liek izskatīties krietni pievilcīgākam sieviešu acīs nekā pilnīgi gluds skuvums.

Nedēļas kvota

67 procentiem cilvēku sekss ir vidēji reizi nedēļā. Tikai astoņi procenti ar to nodarbojas katru dienu, bet deviņi procenti – vien reizi pāris mēnešos, liecina "Durex" veiktā aptauja.

Māksla tēlot

"Cosmopolitan" veiktā aptaujā atklāts, ka 30 procenti sieviešu reizi dzīvē ir tēlojušas orgasmu, savukārt 26 procenti atzīst, ka justos apkaunotas, ja nespētu attaisnot mīļotā vīrieša baudas sniegšanas centienus. Astoņi procenti aptaujas dalībnieču atklājušas, ka orgasma simulēšana viņām ir regulārs ieradums.

Seksa noslēpumi

Zināms, ka mūsu vēlmes intīmas tuvības laikā partnerim ne vienmēr izdodas uzminēt. Bet tās atklāt uzdrošinās vien 58 procenti sieviešu, kā rezultātā tikai 38 procenti jūtas apmierinātas ar savu seksuālo dzīvi.

Dari pats

Saskaņā ar "Durex" veiktu aptauju ar pašapmierināšanos nodarbojas 83 procenti cilvēku visā pasaulē. Trešā daļa to dara reizi nedēļā – tie ir 43 procenti vīriešu un 22 procenti sieviešu.

Cik ilgi un cik bieži?

Vidēji sekss ilgst no trīs līdz trīspadsmit minūtēm. 50,4 procenti vīriešu to vēlētos paildzināt līdz 30 minūtēm, bet 25,5 procentiem pietiktu ar 15 minūtēm intīmas tuvības. Vidējais seksa reižu daudzums, ar ko cilvēki nodarbojas, ir 103 reizes gadā.

Ar laiku kļūst labāk

65 procenti cilvēku vecumā pēc 50 gadiem ir seksuāli aktīvi, bet 46 procentiem sekss ir reizi nedēļā. 85 procenti uzskata, ka tas kļuvis patīkamāks nekā jaunībā, liecina pētījumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!