Foto: PantherMedia/Scanpix
Nesen veiktā pētījumā Lielbritānijā atklāts, ka katrs sestais vīrietis attiecībās krietni augstāk par emocionālo saderību vērtē savas partneres izdomu gultā, un būtu gatavs šķirties, ja mīļotā sieviete nespētu viņu apmierināt. Savukārt ceturtā daļa vīriešu atzīst, ka viņiem regulāri orgasmi ir svarīgāki par patiesu mīlestību, vēstī "Daily Mail".

Pētījumā tika aptaujāti 3800 vīrieši un sievietes, atklājot, ka 16 procenti vīriešu un 10 procenti sieviešu pārtrauktu attiecības, ja nespētu ar savu partneri sasniegt orgasmu. Savukārt 39 procenti pētījuma dalībnieku to novērtējuši kā nopietnu iemeslu attiecību ilgtspējas izvērtēšanai.

Tāpat pētījumā noskaidroti biežākie traucēkļi orgasma sasniegšanai – nogurums, nedrošība par savu izskatu un seksuālās vēlmes trūkums sievietēm, savukārt vīriešiem – alkohola lietošana un raizes par savu darbu. Atklāts arī, ka 27 procenti vīriešu un 69 procenti sieviešu ir simulējusi orgasmu, lai neliktu vilties savam partnerim.

Komentējot pētījuma rezultātus, tā vadītāji uzsvēruši, ka pāriem vajadzētu krietni mazāk koncentrēties uz orgasma sasniegšanu, tā vietā izbaudot pašu mīlēšanās procesu: "Iespēju sasniegt augstāko baudu ietekmē visdažādākie faktori. Lai mīlēšanās rezultētos ar iespaidīgu orgasmu, ieteicams izvairīties no alkohola lietošanas, nedarīt to pēc garas un saspringtas darba dienas, kā arī mazāk domāt par orgasmu kā par visa procesa galveno uzdevumu."

Tāpat ir būtiski nemīlēties, turot sevī aizvainojumu par otra rīcību, kā arī nebaidīties runāt par grūtībām, kas pāri piemeklējušas ikdienā. Tas sniegs atbrīvotības, uzticēšanās un intimitātes sajūtu, uzskata eksperti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!