Foto: Shutterstock
Mīlas prieki ir nodarbe diviem, tāpēc ir svarīgi, lai abi partneri tos izbauda un vēlas piedzīvot atkārtoti. Šoreiz pievērsīsimies sievietes baudai un pavisam vienkāršām darbībām, ko daudzas vēlas piedzīvot gultā. Daļai šīs lietas var šķist pašsaprotamas, bet netrūkst sieviešu, kas no sava partnera tās nav sagaidījušas.

Komunikācija, priekšspēle un rūpes par viņas labsajūtu – tās ir tikai dažas no darbībām, kas gultā nepieciešamas sievietēm (un arī vīriešiem). Iedvesmojoties no "Cosmopolitam.com" un "Huffington Post", piedāvājam iepazīties arī ar citām sievietēm svarīgām lietām, ko viņas sagaida no sava partnera mīlēšanās laikā.

Savukārt šeit ir iespējams uzzināt par piecām fantāzijām, ko realizēt vēlas daudzi vīrieši, bet, par ko viņi nereti baidās pastāstīt, bet šeit var uzzināt, par ko seksa laikā domā sievietes.

Rūpes par viņas labsajūtu un orgasmu

Foto: Shutterstock

Ikviena sieviete vēlas sajust, ka partnerim rūp viņas labsajūta, ka mīlēšanās patiešām ir nodarbe diviem, un viņa nav tikai līdzeklis, lai vīrietis sasniegtu orgasmu. Ir naivi cerēt, ka sievietei pietiek ar to, ka vīrietis sasniedz orgasmu, arī viņa to vēlas. Jau vairākkārt ir rakstīts, par to, ka sievietes orgasmu piedzīvo ievērojami retāk nekā vīrieši.

Seksam nevajadzētu noslēgties tikai ar vīrieša kulmināciju, īpaši, ja sieviete tā laikā nav sasniegusi nevienu orgasmu. Tiesa, ne visām sievietēm orgasmu sasniegt ir ļoti vienkārši. Pētnieki Nīderlandē ir noskaidrojuši, ka sievietes labsajūta mīlēšanās laikā un orgasms ir atkarīgs no tā, cik ērti viņa jūtas un cik satraukta ir. Dažādas bažas un stress samazina iespējamību, ka sieviete sasniegs baudas virsotnes, tāpēc ir svarīgi, lai mīlēšanās laikā viņa varētu atbrīvoties un aizmirst par ikdienas rūpēm.

Ar padomu viņam, par to, ko darīt, lai sieviete sasniegt baudas virsotnes, lasi šeit.

Pārliecība, ka izvēlētā kontracepcijas metode viņu pasargās

Foto: PantherMedia/Scanpix

Atceries, ka viens no veidiem, kā palīdzēt sasniegt sievietei orgasmu, ir palīdzēt viņai atbrīvoties un mazināt stresu. Ja viņai būs jāprāto par to, kas notiks, ja mīlēšanās rezultātā viņai iestāsies grūtniecība vai viņa inficēsies ar kādu nepatīkamu slimību, nekādu prieku viņa negūs. Turklāt par izsargāšanos jādomā ir abiem.

Nevienam no partneriem nevajadzētu mēģināt pierunāt otru nesatraukties par izsargāšanos. Ja sieviete (vai vīrietis) norāda, ka nenodarbosies ar seksu bez prezervatīva, tas tikai parāda, ka šis cilvēks ir informēts par riskiem un rūpējas par savu un partnera veselību. Tas nav nekas neparasts, ja sieviete uz vīrieša mēģinājumu pierunāt prezervatīva vietā kā izsargāšanos metodi izmantot pārtraukto dzimumaktu, pilnībā zaudē interesi par seksu ar šo vīrieti. Pārtrauktais dzimumakts nav izsargāšanās metode.

Sievietei ir svarīgi zināt, ka sekss ir drošs un ka baudas brīdis neapgriezīs viņas pasauli ar kājām gaisā. Par dažādām kontracepcijas metodēm un to efektivitāti vairāk vari uzzināt šeit.

Komunikācija un atklātība

Foto: Shutterstock

Protams, mīlēšanās nav īstais brīdis, lai runātos par to, kas noticis dienas laikā un kā jums abiem vispār klājas. Nereti visintīmākie un patīkamākie brīži tiek aizvadīti klusējot, un arī seksa laikā bieži vārdi ir lieki. Tomēr atceries, ka sarunas vai reizēm vien pāris vārdu palīdz daudz labāk izprast partnera vēlmes un vajadzības. Un sapratne gultā nozīmē biežāku un intensīvāku baudas virsotņu sasniegšanu.

Pajautāt partnerei, vai viņai ir labi un vai kaut ko nepieciešams darīt nedaudz citādi, kā arī piedāvāt mainīt pozu seksa laikā var darīt droši, un tas tikai palīdzēs jums abiem. Tāpat arī savu vēlmju izklāstīšana ar vārdiem palīdzēs jums abiem. Īpaši nozīmīgi tas ir priekšspēles laikā.

Priekšspēle

Foto: Shutterstock

Atceries, ka sekss nav sacensības, kurās piedalies ar moto "jo ātrāk tiks sasniegta finiša līnija, jo labāk". Nebaidies izbaudīt notiekošo un veltīt laiku, lai jūs abi justos labi un tuvāk iepazītu viens otra ķermeņus un jutīgākās vietiņas. Nedaudz pacietības! Lai arī orgasms ir ļoti svarīgs, tā nav vienīgā lieta, kāpēc seksam nepieciešams partneris, jo nav nekāds noslēpums, ka gan vīrietis, gan sieviete spēj sasniegt orgasmu arī bez partnera palīdzības.

Ja salīdzina vīrieti un sievieti, der paturēt prātā, laiks, kas nepieciešams, lai uzbudinātos, abiem atšķiras – vīriešiem tas parasti ir daudz mazāks. Turklāt priekšspēle var sākties jau krietni pirms guļamistabas durvīm – nelieli pieskārieni, skūpsti, apskāvieni un kāda frāze, kas iečukstēta sievietes ausī, var palīdzēt viņu uzbudināt un darboties kā priekšspēle visa randiņa vai vienkārši kopā pavadītā laika garumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!