Rudens ieskrējies ar joni, skat, jau oktobris klāt! Ar ko šajā mēnesī jārēķinās, kam pievērst īpašu uzmanību, bet ko un kā izmantot savā labā?

Lūk, astroloģes Ritas Riekstiņas (tālr. 29126284, e-pasts: rita.riekstina@gmail.com) prognoze oktobrim.

Auns

Foto: Shutterstock

Cilvēku un attiecību mēnesis. Attiecībās ar cilvēkiem viss košās krāsās – ar vieniem balts, ar citiem melns. Jābūt atklātam un godīgam pret sevi un jāpasaka "Nē" tur, kur nav turpinājuma.

Tavā tuvumā ir cilvēki, kas tevi un tavas zināšanas izmanto savtīgi. Neskrien ar galvu sienā, bet ieklausies savā intuīcijā, savās sajūtās. Ja tās saka – neuzticies, tad neuzticies. Ja kādas attiecības ir neskaidras, paej malā un pavēro. Ar tām notiks tas, kam jānotiek.

Mēneša otrajā pusē pieaugošs enerģijas apjoms, kas var izpausties dusmās un agresijā. Jau mēneša sākumā nospraud sev pārdrošus fizisko aktivitāšu plānus, lai pēc tam neatliek spēka to visu laist ārā vārdos un darbos.

Profesionālajā jomā lietas sāks virzīties uz priekšu. Tev būs idejas un iniciatīva to īstenošanā. Pirms ķeries pie darīšanas, uzmet nelielu skici, lai nesanāk tā, ka iesāc divpadsmit darbus, taču līdz beigām nenoved nevienu.

Finansiālā situācija palēnām sāks uzlaboties, pavērsies iespējas pelnīt caur lielām un ietekmīgām organizācijām.

Vērsis

Foto: Shutterstock

Neskatoties uz to, ka darbs aizņem ļoti lielu ikdienas daļu, Vērsim šis būs viegls un veiksmīgs mēnesis.

Profesionālajā ziņā teju vai laidara vārti pavērušies un pa tiem sāks birt krāsainas un sulīgas iespējas. Ar labu tempu atsāksi piedalīties projektos, kas uz brīdi bija nobremzējuši. Teju vai katrai lietai, kam ķersies klāt, atdosi gan savas emocijas, gan enerģiju.

Rūpīgs un vērtīgs darbs. Pie šāda darbu apjoma nenoliedzami būtiskākais ir atrast laiku sev, nodoties miera praksēm un mīlestībai. Tā šomēnes staigās ar līkumu, jo tu tai – tieši tāpat.

Plašos un notikumu pilnos sabiedriskos pasākumos iepazīsies ar jauniem cilvēkiem, taču nopietniem nolūkiem uzmanību neatvēlēsi. Precētiem un emocionāli saistītiem Vēršiem jārēķinās ar to, ka jūsu partneriem būs daudz brīva laika.

Dvīņi

Foto: Shutterstock

Dinamisks un notikumiem bagāts mēnesis. Diezgan nopietni jāiegulda sevi darbā un pienākumos. Jāierokas daudz mazos ikdienišķos darbiņos.

Šis ir tas laiks, kad tavas zināšanas un pieredze tiek vērtētas kādam augstākam un tālejošākam solim, tādēļ jāstrādā atbildīgi un rūpīgi. Iespējams nozīmīgs pavērsiens tiem, kas nodarbināti privātā biznesā vai projektos. Milzīgs informācijas apjoms, kurā jāprot atšķetināt svarīgāko un tieši šim brīdim atbilstošāko.

Lai tiktu soli tālāk savā profesionālajā virzībā, nepieciešams papildināt zināšanas.

Mīlas dzīve emocijām un neskaidrībām piepildīta. Ikdienas komunikācijā – bieži strīdi un pārpratumi.

Atsevišķos jautājumos jāspēj paklusēt un vadības groži jānodod dzīves biedra pārziņā. Sadzīviskas klapatas mājas solī – pieķersies remontam, pārkārtošanai, uzlabošanai. Pirms ķerties klāt, ļoti svarīgi vienoties par to, kādi katram pienākumi.

Vēzis

Foto: Shutterstock

Vēži šajā mēnesī baudīs naudas smaržu un meklēs mieru attiecībās. Tas naudas ceļš, pie kura rūpīgi strādāji pēdējā laikā, pavērsies un no tā sāks plūst papildu ieņēmumi. Tas var būt ilgi gaidītais algas pielikums, taču daudz jūtamāk finanses palielināsies tiem, kas nodarbina un apgādā paši sevi. Materiālās situācijas uzlabošanās Vēžus uzreiz vedīs pastaigā pa lielveikaliem, no turienes galvenokārt nesīsi interjera priekšmetus un citus skaistus, taču lietderīgus priekšmetus.

Mēneša otrajā pusē īpaši veiksmīgs laiks dzīves vietas labiekārtošanai. Tik vien, lai tajā justos vēl mīļāk un mājīgāk.

Emociju un prieka piepildīta ģimenes dzīve. Tie Vēži, kas bauda mierīgas ilgstošas partnerattiecības, arvien vairāk iepazīs viens otru, kļūs tuvāki un saistošāki. Jaunos un iemīlējušos var pārsteigt pozitīva atbilde grūtniecības testā – laiks un iespēja kļūt par vecākiem.

Mēneša noslēgumā jāpievērš uzmanība veselībai. Pavisam lēnu un nemanāmu soli nākusi, var pietuvoties saaukstēšanās, kāds iekaisums. It kā nieks, taču tas var noņemt no pienākumu trases uz krietnu laiku.

Lauva

Foto: Shutterstock

No Lauvas ieguldītās enerģijas un izstarotā šarma būs atkarīgs ļoti daudz. Profesionālajā jomā izpaudīsies ar dubultu enerģiju un entuziasmu. Ne viss notiks kā pēc burvju nūjiņas mājiena, pašam nāksies domāt un variēt ar apstākļiem un likt lietā radošās enerģijas dzirksti. Rezultāts būs, tikai tas nebūs pašsaprotams.

Laiks rīkoties tev. Laiks parādīt, uz ko esi spējīgs. Veiksmīgi darījumi var darīt lepnu un augstprātīgu. Jāsaka, ka tam ir ļoti tiešs ceļš uz tavu līdzcilvēku domām un attieksmi.

Šis mēnesis liks pie attiecībām piestrādāt diezgan nopietni un neatlaidīgi. Sarunas, kompromisu māksla, ieklausīšanās un partnera viedokļa pieņemšana būs vien maza daļa no attiecību ikdienas.

Mēneša otrajā pusē mājas soli papildinās saimnieciskas nodarbes – dārza darbi, mājas remonts. Iespējams, ka sāksi domāt par dzīvesvietas maiņu.

Jaunava

Foto: Shutterstock

Jaunava – uz savas personīgās un profesionālās izaugsmes sliekšņa. Diezgan radikālas izmaiņas izskatā un ģērbšanās stilā var paķert līdzi arī uzvedību un pašizpausmi. Tieksies pēc neparastām izpausmēm un sajūtām.

Līdzcilvēki, iespējams, nedaudz satrauksies par to, kas ar tevi notiek, taču svarīgi ir ar viņiem runāt. Kopīgas sarunas un nodarbes ir veiksmes atslēga ne tikai privātajā dzīvē, bet arī profesionālajā. Tajā tevi gaida patīkamas vibrācijas, sāksi īstenot grandiozus nākotnes projektus. Lai gan tev patiktu, ja to izdošanās būtu tavs nopelns, te līdzvērtīga mijiedarbība partneru starpā ir ārkārtīgi nozīmīga.

Mēneša beigās tavās idejās var ieklausīties kāds naudas maiss no tālām zemēm. Varbūt maisu uzreiz vaļā nevērs, taču kopdarba skices ir vērts apskatīt.

Īpaši veiksmīgs laiks tām Jaunavām, kas darbojas nekustamā īpašuma jomā.

Svari

Foto: Shutterstock

Pārliecinoši pieteiksi sevi profesionālajā jomā. Spēsi izdarīt daudz vairāk un pārsteidzošā izpildījumā, kas jūtami atšķirsies no tā, ko no tevis gaidīja.

Jautājumi un situācijas, kas krietni sasāpējušās un iestrēgušas pagājušajā mēnesī, tagad prasīs uzmanību un jaunu netipisku pieeju. Rīkojies drosmīgi, ļaujies brīvam un piepildītam domu lidojumam. Tas šomēnes pacels negaidītos augstumos.

Sajūtu un emociju piepildīti Svari lidināsies pa iespēju gaiteņiem, pavisam maz uzmanības pievēršot notikumiem mājās un sirds cilvēku dzīvē.

Partnerattiecības, kurās krājies īgnums un dusmas, var piemeklēt sprādziens. Un tas nebūs svētku salūts, tā būs nopietna un smagnēja sprāgstviela, kura pa gaisu mētās patiesības vārdus un atklāsmes.

Iespējams, ka tas jūsu attiecībās būs lielais sprādziens, ar kuru viss tikai sāksies.

Skorpions

Foto: Shutterstock

Nenogurdināmi, kā darba zirgi, šomēnes ars savu biznesa ideju un ikdienas pienākumu vagas.

Mēnesis, kurā paspēsi gan daudz izdarīt, gan par sevi parūpēties. Darba jomā būsi neaizvietojams – sāksi darbu līdz ar rīta gaismu, beigsi vēlā vakarā. Tam visam pa visu būsi satiekams gan pie darba virpas, gan pie apaļā galda. Visu iecerēto īstenot palīdzēs strukturēts dienas plāns, taču arī bez tā viss ies taisni un raiti.

Aizraujošāki notikumi gan notiks mīlas dzīvē. Šarms, seksapīls un amora bultas būs manāmas jau krietni pirms tevis. Dedzīgas un kaislīgas satikšanās nebūs novēršamas. Brīvajiem Skorpioniem tās būs kā ikdienas maltīte bez piesaistes un nožēlas, attiecībās esošajiem jāpavēršas vienam pret otru un jānomet maskas, jānomet apvalki un ierobežojumi, lai vienotos piesātinātā kaislību dejā viens ar otru.

Sānceļi bīstami slideni. Tie sniegs viltus sajūsmu un dārgi maksās.

Strēlnieks

Foto: Shutterstock

Ja līdz šim Strēlnieku laikam raksturīga liela rosība, tad šajā mēnesī tam visam būs arī rezultāti. Būs arī ne mazums ķibeļu un sastrēgumu, taču ar visu tiksi galā apbrīnojami viegli.

Atsevišķi jautājumi prasīs drosmi un pārliecinošu rīcību, un ar to Strēlniekam šajā mēnesī problēmu nebūs. Īpaši patīkams šis mēnesis radošās un mākslinieciskās jomas darboņiem. Viņiem, šķiet, katru soli pavadīs uzmundrinoša vēja plūsma, arvien iedrošinot doties uz priekšu.

Mazliet jāizlaužas no Saturna apliktajiem ierobežojumiem un jādodas tautās. Sabiedrība Strēlniekam būs atvērta, jauni cilvēki, aizraujošas un atmiņā paliekošas tikšanās izmainīs asins sastāvu, piepildīs ar dzīvību un laimi. Citu laimes sajūta nenoliedzami būs rodama arī ceļojumos. Izmanto katru izdevību pabūt ārpus ierastā, braukt, lidot un ļauties pasaulīgai elpai.

Mīlas lietās neesi tik kategorisks. Paļaušanās uz sava sirds cilvēka viedokli atvērs acis un priecēs sirdi. Savienošanās ilgstošām mīlas saitēm.

Mežāzis

Foto: Shutterstock

Cieti. Tā sevi pieteica kāds atmiņā paliekošs politiķis. Tā šajā mēnesī sevi pieteiks arī Mežāži.

Profesionālā joma piedāvās ne mazums sarežģītas situācijas. Tās visas būs atrisināmas un sakārtojamas, ja katrai no tām pieies atsevišķi un nesaspīlēs atmosfēru to dēļ.

Mežāzim ir nesatricināms iekšējs spēks, kas kombinācijā ar zināšanām un pieredzi spēj pārsteigt visus. Jānosaka ari jauni mērķi un nekavējoties jāsāk to realizācija. Jo mazāk tajos riska, jo vieglāk tie attīstīsies.

Pozitīvs un atvērts cilvēku resurss. Jāveido sadarbības, jādara kopā ar kādu, jāiet pie klientiem un partneriem ar atvērtu sirdi, tad tiks saņemts atbalsts un ielikts drošs pamats kopīgam darbam. Peļņas iespējas arī kopdarbā ar citiem.

Patīkama mijiedarbība arī privātajā dzīvē. Mežāzis atklāsies sev tuvam cilvēkam, sāks uzticēties un pieņemt. Esiet kopā vairāk, turieties rokās un sildiet viens otru!

Ūdensvīrs

Foto: Shutterstock

Ūdensvīrs baudīs dzīvi un priecāsies par to, kā viss sakārtojas pats no sevis. Pavērsies dzīves ceļi, jaunas pazīšanās un jauns skats uz ikdienas notikumiem.

Profesionālajā jomā viss notiks bez īpašas aizķeršanās. Ja kaut kas neies, kā iecerēts, tas Ūdensvīru vēl vairāk motivēs rīkoties un pieņemt lēmumu.

Par ieguldīto darbu un acīm redzamajiem rezultātiem novērtēs – piešķirs prēmiju, iedos brīvdienas vai cildinās ar aplausiem un saldumiem. Tomēr asinsriti daudz vairāk ietekmēs notikumi privātajā jomā.

Tiem, kuri ir ilgstošās attiecībās, pienācis to vētīšanas laiks. Tas, ka tās slīd pa straumi kā papīra kuģītis, neko neliecina par to kvalitāti.

Brīvie Ūdensvīri elpos strauji un plaušās paturēs svaigo un vieglo gaisu. Iepazīsies ar dažādiem cilvēkiem, iespējams, ka no svešām kultūrām un tālām zemēm. Vairāk draudzīgi un nesaistīti, tomēr patīkami.

Zivis

Foto: Shutterstock

Emocionāls un mierīgs mēnesis. Ar lielāko prieku šo rudenīgi skaisto mēnesi Zivis pavadītu, laiskojoties pie silta kamīna, dzerot tēju kopā ar savu izredzēto cilvēku, klausoties Frenku Sinatru un nedomājot ne par ko.

Taču dzīvē viss ir citādāk. Dzīvē Zivis saņems zvanus un vēstules no darba devēja, kurš ne līdz galam būs apmierināts ar veikumu, ceļā stāsies cilvēki, kas visādi traucēs mieru.

It kā rāmā un līdzsvarotā Zivtiņa nevarēs klusēt visu šo kaitinošo nebūšanu priekšā, runās pretim, raisīs vārdu vētru. Tas nenoliedzami ietekmēs attiecības ar līdzcilvēkiem un Frenka Sinatras vietā jau skanēs pilnīgi citas notis.

Sirsniņai dārgas attiecības jāsargā, jāmācās nodalīt notikumi un emocijas darbā no tā, kāds laimes avots urd mājās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!