Foto: Privātais arhīvs

Savukaik liktenis Sergijam Ivanovam–Galviņam piedāvāja divas iespējas – nodzīvot atlikušo mūžu kā invalīdam vai kļūt par dziednieku un jogas terapeitu. Sergijs izvēlējās otro, un nu viņa pieredzi varēsim pasmelties ezotērikas festivāla "Destiny's Gift" meistardarbnīcā.

Meistars Sergijs ir Latvijas jogas profesionālās federācijas prezidents, organizāciju apvienības "TAO centrs" priekšsēdis, Starptautiskā cilvēka veselības pētījumu centra pilnvarotais pārstāvis ES un Āzijas valstīs, grāmatu un mācību programmu autors.

Ja būtu jāpastāsta pilnīgam nezinātājam vienā teikumā – kā jūs aprakstītu savu nodarbošanos?

Pavisam īsi – "TAO centrā" mēs diagnosticējam cilvēku, uzskatāmi parādām viņam paša problēmas un pastāstām par veidiem, kā tās likvidēt. Tā ir TAO jogas terapija – metode, kas apvieno seno prakšu viedumu un mūsdienu tehnoloģijas.

Lūdzu, pastāstiet par savu ceļu līdz dziedniecībai!

Mani ceļš uz dziedniecību aizveda piespiedu kārtā. Tikt galā ar uzradušos problēmu man nevarēja palīdzēt nekur Eiropā. Es nevēlējos dzīvot invalīda dzīvi un sāku meklēt, kas man varētu palīdzēt. Un atradu. Pa ceļam ieguvu klasisko Eiropas izglītību un daudzus gadus mācījos pie jogiem un dažādu tautu dziedniekiem.

Mugurkaula jogas terapija – tas ir veids, kā izārstēt sarežģītas diagnozes bez ķirurģiskas iejaukšanās.
Sergijs Ivanovs–Galviņš

Sāku dalīties ar tām metodēm, kuras man palīdzēja. Ar mugurkaula problēmām cīnās tūkstoši. Bet problēma visbiežāk rodas no tā, ka mums nemāca, kā pareizi sēdēt, kustēties un ieturēt stāju. Ja nav vesela mugurkaula, nebūs arī veselības. Ja nav prasmes pareizi nesasprindzināties, nebūs arī mierīga prāta. Mugurkauls, nervu sistēma un orgāni ir saistīti.

Es pats guvu brīnišķīgu rezultātu un uzzināju, ka eksistē principiāli atšķirīgas pieejas atveseļošanā. Savu ceļojumu un mācību rezultātā atbrīvojos no visām savām slimībām un pat kļuvu veselāks nekā jaunības dienās. Man ir jau pāri piecdesmit gadiem un pēc visiem rādītājiem esmu kļuvis veselāks nekā tad, kad man bija divdesmit.

Es un tie, kuri pie mums mācās, uzskatāmi demonstrē, ka atveseļošanās procesus palaist var gandrīz jebkurš cilvēks jebkurā vecumā.

Foto: Privātais arhīvs

Kā mazā Latvija un tās dziednieki un ezotērikas praktiķi izskatās starptautiskajā kontekstā?

Kad uzstājos Rīgas Latviešu biedrības namā rīkotajās svinībās par godu 20. gadadienai, kopš profesiju klasifikatorā iekļautas tādas profesijas kā dziednieks, astrologs, ekstrasenss un tām radniecīgas, paudu viedokli, ka starptautiskā līmenī šis ir viens no visspilgtākajiem un zināmākajiem Latvijas sasniegumiem šajos gados. Mēs esam kļuvuši par to normu un noteikumu uzstādītājiem visā pasaulē, kuri reglamentē kritērijus un prasības minēto profesiju pārstāvjiem. Vēlāk mēs vēl esam pievienojuši tādas profesijas, kā jogas speciālists, jogas meistars, jogas terapeits un fitoterapeits. Mēs izveidojām mācību programmas un starptautisku sertifikācijas sistēmu. Tieši uz Latviju tika pārceltas visas galvenās apvienības un koordinācijas centri. No šejienes tiek sertificēti Indijas jogi, jebkuras valsts dziednieki un astrologi.

Mēs bijām pirmie pasaulē, kas valsts līmenī legalizēja mācību programmas jogā, dziedniecībā, fitoterapijā. Tas ir milzīgs daudzu cilvēku darbs. Grāmatas un izveidotās mācību programmas kļuva par pamatu jogas speciālistu un SPA meistaru apmācībai daudzās pasaules valstīs. Beidzot kļuva skaidrs, kurš ar ko nodarbojas un kas konkrētajam speciālistam jāprot. Parādījās īsti zinātniska pieeja.

Mēs bijām pirmie pasaulē, kas valsts līmenī legalizēja mācību programmas jogā, dziedniecībā, fitoterapijā. Tas ir milzīgs daudzu cilvēku darbs.
Sergijs Ivanovs–Galviņš

Kas ir Starptautiskā jogas diena, kā tas norisinās Latvijā un citur?

Latvijā, tāpat kā 178 citās pasaules valstīs, kopš 2015. gada zem ANO egīdas tiek atzīmēta Starptautiskā jogas diena. Tas notiek 21. jūnijā. Mēs daudz esam pūlējušies, lai nodarbošanās ar jogu pasaulē kļūtu par legālu profesiju. Uzreiz piebildīšu, ka joga ir sena vispārcilvēciska harmonizācijas prakse, kurai nav ne teritoriālu, ne nacionālu robežu. Sirmā senatnē jogas prakses bija arī āriešu un citu tautu kultūras sastāvdaļa. Dziedniecības un jogas būtība ir harmoniskas, veselas pasaules radīšana caur darbu ar iekšējo pasauli.

Kas notiks jūsu meistardarbnīcā festivālā "Destiny's Gift"?

Iztaisnojam muguru! Dziedinām paši sevi! Mugurkaula jogas terapija – tas ir veids, kā izārstēt sarežģītas diagnozes bez ķirurģiskas iejaukšanās. Šī prakse ir kā glābiņš pat gadījumos, kad alopātiju nepiedāvā bez ķirurģiskas iejaukšanās. Svarīgi tas, ka pamatā nav nepieciešams iedarboties uz pašu mugurkaulu, jo visbiežāk pats mugurkauls nav sāpju izraisītājs. Jogas terapijas pamatā ir slimības patieso iemeslu atklāšana un palīdzība organismam pašam atveseļoties. Tikai pēdējā atveseļošanās posmā pacients, kurš ir apguvis kompleksu un sistemātisku pieeju, nepieciešamības gadījumā pats iedarbojas uz dažādām muguras daļām, kas saistītas ar mugurkaulu.

Ja nav vesela mugurkaula, nebūs arī veselības.
Sergijs Ivanovs–Galviņš

Organisma stāvokļa diagnostika pēc pazīmēm, ko atklāj pacienta ķermenis, un vispārējā harmonizēšana tikai nesen kļuva iespējama. Tā ir kompleksa diagnostika ar uzskatāmu problēmu demonstrēšanu pašam pacientam: fotoattēlos fiksētas pazīmes uz mugurkaula, nagiem, ausīm, acīm, locītavām, muskuļu karkasa, pēdām, rokām, galvasskausa, sejas... Pēc tam sākas ceļš uz atveseļošanos. "TAO centrā" māca kompleksas atveseļošanās metodes, kuras Eiropā ir faktiski izzudušas.

Vai diagnostikai vajag kaut kā īpaši gatavoties, ņemt kaut ko līdzi?

Neko īpašu nevajag darīt, nē, vienīgi pāris stundiņas pirms pieņemšanas uz diagnostiku nevajadzētu ēst. Galvenās problēmas mēs ieraudzīsim paši un arī jums parādīsim. Bet galvenais – pastāstīsim, ko ar to var izdarīt, kā pašam sev palīdzēt!

Ko jūs teiktu cilvēkiem, kuri šaubās, vai jūsu sistēma viņiem ir piemērota?

Šīm metodēm ir tūkstošiem gadu. Atnāciet uz nodarbību un parunājiet ar tiem, kuri jau nodarbojas. Veltiet sev laiku un enerģiju, nodarbojieties – jūsu vietā to neizdarīs neviens cits!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!