Foto: Shutterstock

Sievietes, kuras vaksācijas vietā izvēlās ikdienas skūšanos, zina, cik šis process var būt nogurdinošs. Jo īpaši tas izpaužas vasaras laikā, kad gribas vilkt kleitas, topiņus un peldkostīmus, bet nav vēlēšanās, lai problēmzonās būtu kādi lieki matiņi. Piedāvājam iepazīties ar "Every Girl" ieteiktajiem knifiem skūšanās laikā, kuri palīdzēs sasniegt ilgstošāku un gludāku rezultātu.

Visu pirms jāizvēlas skuveklis. Tā izvēlē paturi prātā faktu, ka daudzi skuvekļi ir domāti vīriešu bārdas skūšanai – ja jau viņi var skūt savu seju ar tiem, kāpēc gan tu nevarētu to izmantot savu problēmzonu skūšanā? Tie ir gana spēcīgi, taču arī saudzīgi pret ādu.

Tāpat atceries, ka skūšanos ieteicams atlikt kā pēdējo darbiņu pēc matu un ķermeņa mazgāšanas. Karstais ūdens atver poras, kā arī efektīvi tīra ādas augšējo slāni, tāpēc ir iespējams tikt pēc iespējas tuvāk matiņu saknēm. Ja skūšanās putas nav pa rokai, neizmanto dušas želeju vai ziepes, bet gan matu kondicionieri, kokosriekstu eļļu vai biezu ķermeņa krēmu.

Ādas skrubēšana palīdz atbrīvoties no atmirušajām ādas šūnām, mīkstinot matiņu pamatni. Ja tu izlaidīsi šo etapu, pastāv iespēja, ka matiņi ataugs asi un cieti.

Parasti uzsver, ka skūšanās jāuzsāk pretēji matiņu augšanas virzienam, taču iespējams pamēģināt arī ačgārno variantu, kas ir gana efektīvs. Sākumā var pamēģināt to augšanas virzienā, bet pēc tam virzienu pamainīt, tādējādi izvairoties no pārlieku lielas ādas kairināšanas.

Lai skuvums būtu prefekts, "darbiņš" jāsāk nelielā laukumā, mazā rādiusā. Cik nelāgas gan ir situācijas, kad šķietami visus matiņus likvidē, bet, iznākot no dušas, saproti, ka tomēr viss nav līdz galam izdarīts. Tieši tāpēc nesteidzies un neskuj garas līnijas uzreiz, lai pārliecinātos, ka skūšanās darbiņš paveikts izcili.

Katru ādas laukumu jāskuj tikai vienu reizi, nav nepieciešams to darīt atkārtoti. Ja skuveklis nenoskuj matiņus ar pirmo reizi, tad met to laukā un iegādājies jaunu. Šī kļūda arī veicinās matiņu ieaugšanu un ādas traumēšanu.

Ja vien neizmanto vienreiz lietojamos skuvekļus, atceries parūpēties arī par to tīrību. Pēc skūšanās skalo skuvekli zem tekoša, karsta ūdens piecas līdz 10 sekundes. Atceries arī kārtīgi to pēc tam nosusināt, lai nepaātrinātu rūsēšanu – ja esi steigā, paralēli matu žāvēšanai uzpūt gaisu virsū arī skuveklim!

Šajā rakstā izlasi dažādus ikdienā izmēģināmus trikus, kas jādara tieši pēc skūšanās, lai āda būtu ilgstoši gluda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!