Foto: Shutterstock
Teju katra sieviete var lepoties vismaz ar pāris apģērba gabaliem, kas, reiz nopirkti, tā arī ne reizi nav uzvilkti mugurā. Šī fenomena iemesls ne vienmēr ir neatbilstošs apģērba izmērs vai modelis, jo to veicina vēl pāris faktori, ko apkopojis arī izdevums "Woman's Day". Turpinājumā septiņi priekšnoteikumi, ko vērts ievērot, iegādājoties apģērbu!

Izlasi instrukciju!

Pirms apmierināta par savu atradumu traucies kases virzienā, izpēti apģērba kopšanas instrukciju, noskaidrojot, vai tam nepieciešama regulāra ķīmiskā tīrīšana, tas jāmazgā ar rokām un citas detaļas!

Tāpat aprēķini izmaksas, ko kārotais apģērba gabals tev sagādās arī pēc tā nopirkšanas, regulāri dodoties uz ķīmisko tīrītavu. Ja arī pēc šiem apsvērumiem kāre pēc nolūkotās lietas nav zudusi, tā ir droša zīme, ka apģērbu valkāsi vēl ilgi.

Pārbaudi burzīšanos!

Lai noskaidrotu, vai apģērbu nenāksies glabāt skapī tā nemitīgās burzīšanās dēļ, saņurci audumu plaukstā un paturi pāris minūtes! Ja tas saglabāsies gluds arī pēc šādas pārbaudes, vari būt droša, ka arī dienas beigās tas nebūs zaudējis savu formu.

Pārbaudi koptēlu!

Nereti sievietes pieļauj izplatītu kļūdu, greznu blūzīti pielaikojot ar novalkātajām mājas biksēm. Tādējādi tiek zaudēta informācija par to, kā izvēlētais apģērbs izskatīsies patiesībā, tāpēc piekombinē tam attiecīgas detaļas, kā arī pajautā pārdevējai, vai veikalā nav pieejamas augstpapēžu kurpes!

Tādējādi tu gūsi priekšstatu par savu tēlu, izveidojot noteiktu apģērba komplektu un noskaidrojot, vai izvēlēto apģērbu varēsi sakombinēt ar lietām, kas jau ir tavā garderobē.

Pārbaudi aizmuguri!

Tam, cik lieliski nolūkotā kleita izskatās no priekšpuses, nebūs nozīmes, ja tā "nesēdēs" kā nākas uz tavas muguras. Šai sakarā aplūko sevi spogulī, kurā vari redzēt arī aizmuguri, bet, ja tādas iespējas nav, izmanto mazo grima spogulīti, kas sniegs vismaz daļēju priekšstatu par apģērba izskatu.

Meklē dabisku gaismu un pareizus spoguļus!

Nav noslēpums, ka apģērbu pielaikošanas kabīnēs nereti tiek ievietoti spoguļi, kas rāda slaidāku attēlu, vai arī apzināti tiek mainīts apgaismojums, kas neļauj saskatīt apģērbu iespējamos trūkumus.

Lai no šīs maldināšanas izvairītos, aplūko savu attēlu vēl kādā citā spogulī, kā arī nopēti apģērbu, nostājoties pie loga, pa kuru ieplūst dienasgaisma!

Kusties!

Vien nekustīgi pozējot un aplūkot savu spoguļattēlu vienā veidā, tu negūsti pilnīgu priekšstatu par apģērba ērtumu, kā arī patieso garumu vai platumu. Speciālisti iesaka apsēsties, izstiepties, staigāt, kā arī citādi izkustēties, lai noskaidrotu, vai apģērbs pieguļ tā, kā to vēlies, un vai tajā jūties pietiekoši ērti.

Īpaši svarīgi ir šo triku pielietot svārku un bikšu iegādē, jo apģērbs var derēt, tev stāvot kājās, tomēr apsēžoties var nākties secināt, ka nepieciešams par izmēru lielāks modelis.

Pārbaudi detaļas!

Apģērba detaļu pārbaude ietver ne tikai tā kvalitātes noteikšanu, bet nereti sniedz papildu ieguvumus tā pārveidošanā.

Šai sakarā aplūko apģērba kreiso pusi, nosakot, vai tajā atradīsies papildu audums, ko vari izmantot iešūšanā, kā rezultātā noskatītais krekliņš izskatīsies vēl labāk!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!