Košie un sulīgie ķirši. Kas tajos vērtīgs un kā tie ietekmē veselību
Foto: Shutterstock

Tā kā vairākas nedēļas tirgū un lielveikalos par saprātīgu cenu jau ir nopērkami saldie ķirši, tad jūlijs ir īstais laiks, lai ar tiem mielotos. Tieši šajā mēnesī koši sarkanās ogas nogatavojas arī pašmāju dārzos. Atceries, ka ķirši ir ne vien ļoti garšīgi, bet arī veselīgi. Turklāt tos ir iespējams izmantot ļoti dažādos veidos, ne tikai ēst svaigus.

Ķirši satur ļoti daudz vērtīgu vitamīnu un minerālvielu, kas nepieciešami organisma funkciju nodrošināšanai. Tāpat tie noderēs sportistiem, lai izvairītos no muskuļu sāpēm un vairotu spēku. Sārtās ogas noderēs arī miega kvalitātes uzlabošanai un citu veselības jautājumu risināšanai. Jāpiebilst arī, ka ķiršus ēdieniem var pievienot ne tikai saldummīļi, jo tos izmanto arī salātu gatavošanai.

Source info

DELFI Viņa


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Saistītie raksti