Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Zemgales rajona tiesa Aizkrauklē piespriedusi 180 stundas sabiedrisko darbu kādai sievietei, kas mēneša laikā citai sievietei izkrāpa gan naudu, gan laiku, aizbildinoties ar dažādiem iemesliem, lasāms publiski pieejamajā anonimizētajā tiesas spriedumā.

Tajā norādīts, ka 2022. gada 28. oktobrī notiesātā sieviete lūdza cietušo viņu atvest no Vācijas uz Latviju, apsolot samaksāt ceļa izdevumus 800 eiro apmērā. Noziedzniece gan nevienā brīdī nebija plānojusi šo naudu atdot.

Savukārt 3. novembrī sieviete nolēma uz cietušās vārda iegādāties "iPhone 14". Lai arī viņai nebija darbs, noziedzniece cietušajai apgalvoja, ka nevar saņemt algu, jo nepieciešams "taisīt mēneša atskaites". Viņa norādīja, ka to varot izdarīt tikai ar "Apple" produkciju, tāpēc cietusī kopā ar notiesāto devās uz "LMT" centru, kur uz nomaksu tika nopirkts telefons 1014 eiro vērtībā, kas uzreiz tika nodots noziedzniecei.

Neilgu laiku vēlāk sieviete negodīgi iegūto telefonu pārdeva par 500 eiro.

Mēnesi vēlāk – 1. decembrī – krāpniece, zinot, ka viņas māte ir dzīva, atkal vērsās pie cietušās. Šoreiz viņa apgalvoja, ka māte ir mirusi un nepieciešams aizņemties 370 eiro, lai segtu bēru izdevumus. Cietusī iedeva noziedzniecei savu bankas karti, kā arī nosauca PIN kodu. No bankas konta tika noņemti 370 eiro.

Tiesa nosprieda, ka krāpniecei nāksies atlīdzināt 1884 eiro, kā arī strādāt 180 stundas sabiedriskā darba.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!