Foto: Kadrs no video

17. martā Valsts policijā (VP) reģistrēti vairāki notikumi, kur ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumos, iespējams, ir iesaistīts transportlīdzeklis "Ford Focus". Divas dienas vēlāk autovadītājam kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums, taču bez soda neiztika arī pasažieri, portālu "Delfi" informēja VP.

17. martā ap pulksten 18.30 VP Ludzas novadā, Kārsavā, Šosejas ielā 5A apturēja "Ford Focus" automašīnu, kuru vadīja 2002. gadā dzimis vīrietis. Vadītājam tika veikta alkohola koncentrācijas noteikšana izelpojamā gaisā un konstatētas 2,4 promiles. Tāpat vīrietis vadīja transportlīdzekli bez atbilstošās transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, kas nav iegūtas likumā noteiktā kārtībā.

Sociālajos medijos publicētajā video redzams, kā policija aptur automašīnu un aiztur iereibušo autovadītāju.

Likumsargi uzsāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 262. panta 1. daļas, proti par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav atbilstošas kategorijas transportlīdzekļa vadīšanas tiesību un ja vadītājs atrodas alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē, par ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem.

19. martā vīrietim tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, savukārt 25. martā Kriminālprocess tika nodots kriminālvajāšanas uzsākšanai Austrumlatgales prokuratūrai.

VP piebilst, ka arī pret automašīnas pasažieriem – 1996. gadā un 1999. gadā dzimušajiem vīriešiem, tika uzsākti administratīvā pārkāpuma procesi pēc Administratīvo sodu likuma par pārkāpumiem pārvaldes, sabiedriskās kārtības un valsts valodas lietošanas jomā 4. panta par amatpersonas likumīgo prasību nepildīšana vai amatpersonas darbības traucēšanu, par ko piemēro brīdinājumu vai naudas sodu fiziskajai personai līdz simt četrdesmit naudas soda vienībām (700 eiro), bet juridiskajai personai — no četrpadsmit (70 eiro) līdz divtūkstoš astoņsimt (14 000 eiro) naudas soda vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!