Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latgales rajona tiesa piektdien izskatīja krimināllietu, kurā apsūdzēts kāds 32 gadus vecs vīrietis par seksuālu vardarbību pret savu mazgadīgo meitu, un pasludināja saīsināto spriedumu. Ar to tiesa atzina apsūdzēto par vainīgu un piesprieda viņam bargāko soda mēru – mūža ieslodzījumu.

Apsūdzētais no 2019. gada līdz 2023. gadam vairākkārtīgi vardarbīgi veica seksuāla rakstura darbības ar savu meitu, kura nav sasniegusi 16 gadu vecumu, un vairākkārtīgi viņu arī izvaroja.

Kā norāda prokuratūrā, meita meitene sava vecuma dēļ nespēja izprast ar viņu veikto darbību patieso raksturu un nozīmi un pretoties tām.

Apsūdzētā vīrieša prettiesisko darbību rezultātā tika apdraudēta cietušās dzimumneaizskaramība, tikumība un normāla fiziskā un garīgā attīstība.

Pirmstiesas procesa laikā apsūdzētais savu vainu neatzina, bet tiesas procesa laikā viņš savu vainu atzina pilnībā, līdz ar to lieta tika izskatīta bez pierādījumu pārbaudes.

Apsūdzētajam piespriesto soda veidu un mēru tiesas debatēs lūdza piemērot arī valsts apsūdzības uzturētājs – Dienvidlatgales prokuratūras prokurore –, tāpēc ar tiesas piespriesto sodu prokurore ir apmierināta un neplāno lūgt tiesu sagatavot pilnu spriedumu.

"Sekas, ko var izraisīt seksuālā vardarbība pret bērnu, ir ļoti nopietnas. Tiek pārkāptas bērna tiesības uz drošību, veselību un dzīvību, izmantojot viņa ķermeni. Šādu darbību dēļ cieš arī bērna psiholoģiskā veselība. Tāpēc minēto un līdzīgu noziedzīgu nodarījumu izdarītājiem ir jāatbild likuma priekšā un pret viņiem jāvēršas ar vislielāko bardzību," saka Dienvidlatgales prokuratūras prokurore.

Prokuratūra norāda, ja ir kaut mazākās aizdomas, ka bērns varētu būt cietis no seksuālas vai cita veida vardarbības, nekavējoties vērsties Valsts policijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!