Foto: Privātais arhīvs

7. aprīļa vakarā jelgavnieces Lauras kaķis Karijs atnāca mājās ar savainotu aci. Lai gan sākumā šķitis, ka kaķis sakāvies vai citādi satraumējies, izrādījies, ka kāds tam iešāvis acī ar pneimatisko ieroci.

"Ap astoņiem vakarā kaķis atskrēja mājās ar savainotu, asiņainu aci. No sākuma domājam, mazums, ir sakāvies un satraumējis acis. Tajā pašā vakarā uzreiz skrējām uz veterināro diennakts klīniku Jelgavā, kur Kariju stacionēja, anestēzijā tīrīja un skaloja savainoto brūci," portālam "Delfi" saka kaķa saimniece.

"Atrodot Kariju, viņš bija šoka stāvoklī un visticamākais pārcieta mokošas sāpes. Bija noslēpies zem meitas gultas asiņojošu seju un elsoja no sāpēm. Klīnika svētdienas naktī lika mums Kariju atstāt tur, jo aci bija nepieciešams nākamajā dienā apskatīt acu ārstam. Pirmdienas rītā man zvanīja klīnikas acu ārste, stāstot to, ka actiņu diemžēl nav iespējams saglābt un vienīgais ko šajā situācijā var darīt ir aci izņemt. Pirms operācijas daktere man zvanīja vēlreiz, kur pateica to, ka kaķis nav satraumējies, bet gan izrādās, ka šī brūce acī ir šauta. Mums tas bija liels šoks," pauda Laura.

Veicot rentgena izmeklējumus, ārsti secināja, ka acī ir iešauts un lode izgājusi cauri visai orbītai un atdūrusies apakšžokļa mīkstajos audos, ko iespējams redzēt rentgena attēlos. Operācijā lodi ārstiem nav izdevies izņemt, sacīja kaķa saimniece.

"Otrdienas vakarā ļoti lūdzot un apsolot, ka, ja Karijam paliks sliktāk, vedīšu to atpakaļ uz klīniku, man to atļāva ņemt uz mājām. Klīnikā Karijs pats nevēlējas pietiekami uzņemt ēdienu un viņa ķermeņa temperatūra bija paaugstināta. Mājas apstākļos Karijs jutās drošāk un labāk, sāka ēst un ķermeņa temperatūra normalizējās. Pašlaik viņš uzņem stipras pretsāpju zāles un divu veidu antibiotikas. Ir ļoti bailīgs pret skaņām un svešiem cilvēkiem, bet ir laimīgs būt mājās kopā ar savējiem," portālam "Delfi" pauda kaķa saimniece.

Kā "Delfi" norāda Valsts policijā (VP), 9. aprīlī likumsargi saņēma informāciju par to, ka 7. aprīlī ap pulksten 20 Jelgavā, 4. līnijā, kāda ģimene konstatējusi, ka viņu piederošajam kaķim nodarīti miesas bojājumi.

"Pie nenoskaidrotiem apstākļiem mājdzīvniekam radīta šauta brūce acs apvidū, kas izdarīta ar pneimatisko ieroci. Par notikušo Valsts policijā uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 230. panta pirmās daļas par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvnieku, kuras rezultātā tas gājis bojā vai sakropļots. Par šādu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, atņemot tiesības uz noteiktu vai visu sugu dzīvnieku turēšanu uz laiku līdz trim gadiem," portālam "Delfi" sacīja policijas pārstāve Rūta Strautniece.

Portāls "Delfi" iepriekš vēstījis par gadījumiem, kuros sašauti dzīvnieki. Toreiz psihoterapeits Artūrs Utināns uzsvēra, ka svarīgi nošķirt, kādu motīvu vadīts cilvēks dara pāri dzīvniekiem. Viņš arī pauda, ka 2% sabiedrības ir sadisti. Par to vairāk lasāms šajā rakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!