Foto: Pixabay

Maija nogalē – 28. maijā, kādā no Babītes vidusskolā kāds sākumskolas skolēns pusdienas pārtraukumā skolotājas aicinājumam pie galda noņemt cepuri atbildējis, sadurot viņu ar dakšiņu, otrdien vēsta TV3 raidījums "Bez tabu".

Skolēns pēc šī aicinājuma "satrakojies", sācis liekt dakšiņu, saliecis, satrakojies vēl vairāk, un "sācis durt to skolotāju", sadurot viņas roku līdz asinīm, raidījumam stāstīja puikas klasesbiedrenes – notikušā aculiecinieces tēvs Jānis.

Raidījums vēsta, ka to bērnu vecāki, kuru atvases mācās vienā klasē ar zēnu, jau iepriekš cēluši trauksmi par skolēna neadekvāto uzvedību.

"Noreaģējām jau aprīlī, kad viņš uzlēca uz galda un, šķiet, svaidīja telefonus, apgāza galdus, gribēja iedurt ar zīmuli," raidījumam skaidrojis meitenes tēvs. Vecāki par savām bažām informējuši skolas vadību, taču nekādas reakcijas nav bijis.

Tēvs raidījumam pieļāvis, ka konkrētā audzēkņa neprognozējammības dēļ kāda skolotāja jau pametusi darbu šajā izglītības iestādi.

"Bez tabu" iepriekš nepieteiktā vizītē ieradies pie skolas direktores Ilzes Rozenbergas, kura atzinusi, ka iepriekš par to runāts ar vecākiem, un panākta pat vienošanās par rīcību un risinājumiem.

Pēc konkrētā gadījuma skolotājas traumas esot vērtētas kā "drīzāk psiholoģiskas" nevis fiziskas.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!