Foto: Publicitātes foto

Rīgas pašvaldības policijas (RPP) darbinieki naktī uz 1. jūniju aizturējuši elektriskā velosipēda vadītāju, kurš braucamrīku vadījis gandrīz vai vienas promiles reibumā, portāls "Delfi" uzzināja RPP.

Likumsargi skaidroja, ka RPP Zemgales pārvaldes ekipāža naktī uz sestdienu, 1. jūniju, Torņkalnā, patrulējot pamanīja divas personas, kuras brauca uz viena koplietošanas elektrovelosipēda "RIDE".

Likumsargi personas nekavējoties apturēja. Pārbaudot personas datus, policisti konstatēja, ka transportlīdzekļa vadītājs atrodas manāmā alkohola reibumā, par ko liecināja alkoholam raksturīgā smaka no izelpas. Ņemot vērā visus apstākļus, transportlīdzekļa vadītājs tika aizturēts un pēc brīža nodots Valsts policijas darbiniekiem turpmāko procesuālo darbību veikšanu. Kā vēlāk noskaidrojās, aizturētais vīrietis koplietošanas transportlīdzekli vadījis gandrīz vienas promiles alkohola reibumā.

Par pasažiera vešanu elektrovelosipēda vadītājam uz vietas tika piemērots naudas sods 20 eiro apmērā. Savukārt lēmumu par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā jau pieņems Valsts policijas darbinieki. Saskaņā ar Ceļu satiksmes likumu, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 0,5 promiles, bet nepārsniedz vienu promili, velosipēda vai elektroskrejriteņa vadītājam piemēro naudas sodu 70 eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!