Rīgas pilsētas tiesa ceturtdien uzdeva Eiropas Parlamenta (EP) kandidātam Rūdolfam Brēmanim (Apvienība "Jaunlatvieši") no sociālajiem tīkliem nekavējoties dzēst materiālus par it kā plānoto vēlēšanu rezultātu viltošanu, informēja tiesā.

Šādu lēmumu tiesa pieņēma kā pagaidu aizsardzības līdzekli pēc partiju apvienības "Jaunā vienotība" (JV) pieteikuma.

JV iesniegusi tiesā pieteikumu par pagaidu aizsardzības līdzekļa piemērošanu pirms prasības celšanas, lūdzot uzlikt par pienākumu Brēmanim nekavējoties dzēst no visām sociālās saziņas un ziņu apmaiņas vietnēm jūnija sākumā "Facebook" un "TikTok" publicētos video, kas satur ziņas par vēlēšanu viltošanu.

Brēmanis sociālajos tīklos ievietotajā video apgalvoja, ka "saskaņā ar neoficiālu informāciju" Centrālā vēlēšanu komisija, visdrīzāk, viltošot tās balsis, kas nodotas glabāšanā.

Jau vēstīts, ka Valsts policija šo informāciju ir fiksējusi un apstākļi tiek vērtēti, pauda VP.

Tiesībsargājošajās iestādēs - Valsts drošības dienestā, Valsts policijā un Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā - par Brēmaņa video vērsās arī pati Centrālā vēlēšanu komisija (CKV). Komisijas vadītāja Kristīne Saulīte norādīja, ka "tik klaji, nepamatoti apmelojumi par to, kā strādā CVK, vistiešākajā veidā apdraud vēlētāju spēju uzticēties demokrātijas institūcijām".

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!