Foto: stock.xchng
Visi uzņēmējas Ellas Ivanovas slepkavības lietā apsūdzētie piektdien tiesai lūdza attaisnojošu spriedumu.

Piektdien tiesa uz uzklausīja apsūdzēto pēdējos vārdus. Visi četri lietā apsūdzētie savos izteikumos bija īsi. Ludvigs Antonovs, kuru apsūdz slepkavībā, tiesai sacīja, ka nav vainīgs šajā noziegumā. Viņš lūdza tiesu viņu nesodīt par slepkavību, jo nav to pastrādājis.

Nogalinātās vīrs, uzņēmējs Igors Ivanovs tiesai lūdza "tikai vienu - objektīvu spriedumu." Pēdējā vārdā īss bija arī Vitālijs Mamedovs, kurš noliedz savu vainu un lūdza tiesu viņu attaisnot. Arī Asifs Handžanovs tiesai lūdza taisnīgu spriedumu.

Piektdien ar apsūdzēto pēdējo vārdu uzklausīšanu beidzās lietas izskatīšana pēc būtības un tiesa devās rakstīt spriedumu, kuru paziņos nākamajā nedēļā. Noklausīties apsūdzēto pēdējo vārdu piektdien uz tiesu bija ieradušies arī viņu tuvinieki, kuri izteica atbalstu apsūdzētajiem.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka Ivanovu, kurš apsūdzēts par uzkūdīšanu mantkārīgos nolūkos veikt savas sievas slepkavību un par citiem noziegumiem, prokurore Ieva Paeglīte lūdza sodīt ar 17 gadu cietumsodu, piemērojot viņam arī mantas konfiskāciju un policijas kontroli uz trim gadiem.

Antonovam tiesu debatēs prokurore lūdza piemērot 18 gadu cietumsodu ar mantas konfiskāciju un policijas kontroli uz trim gadiem. Mamedovam, kuru apsūdz par slepkavības mantkārīgā nolūkā organizēšanu un atbalstīšanu, prokuratūra lūdza 15 gadu cietumsodu ar mantas konfiskāciju un policijas kontroli uz trim gadiem, bet Handžanovam, kuru apsūdz slepkavības atbalstīšanā mantkārīgos nolūkos, prokuratūra lūdza piemērot 13 gadu cietumsodu ar policijas kontroli uz trim gadiem.

Savukārt apsūdzētie un viņu aizstāvji kategoriski noraida izvirzītās apsūdzības.

Ellu Ivanovu viņas mājas pagalmā Rīgas rajona Garkalnes pagasta Priedkalnē nošāva 2008.gada 7.janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!