Foto: F64
Par vēlētāju balsu uzpirkšanu Ogres novada domes vēlēšanās pērn, mudinot balsot par tagadējo domes deputātu Rolandu Milleru (ZZS), Rīgas apgabaltiesa 21 gadu veco Rinaldu Savicki pirmdien sodīja ar nosacītu brīvības atņemšanu uz vienu gadu un vienu gadu pārbaudes laika, otrdien ziņo laikraksts "Latvijas Avīze".

Savickis citiem pilngadību sasniegušiem jaunekļiem apmaiņā pret biļetēm uz dīdžeja ATB koncertu Ogres estrādē piedāvāja pašvaldību vēlēšanās nobalsot par ZZS un "+" atzīmi ielikt Milleram, kuram arī izdevās iegūt deputāta mandātu.

Kā ziņo laikraksts, apzināti deviņi jaunekļi, kuriem Savickis apmaiņā pret vēlamo balsojumu iedevis koncerta biļetes. Viņš meklējis ''klientūru'' jau no pavasara, uzrunājot potenciālos vēlētājus klātienē, izsūtot elektroniskas vēstules un tamlīdzīgi. Apsūdzētais jaunietis pilnībā atzina savu vainu un teicās nožēlojam izdarīto, tāpēc lietu skatīja bez pierādījumu pārbaudes.

Nosacītu sodu viena gada garumā bija lūgusi arī prokurore Ieva Paeglīte, ziņo laikraksts, arī advokāts Henrijs Ulmis piekrita, ka jauneklim nevajadzētu piemērot reālu brīvības atņemšanu. Turklāt advokāts akcentēja, ka viņa aizstāvamais nav bijis šā nozieguma organizators.

Pēc sprieduma pasludināšanas Savickis laikrakstam pastāstīja, ka ZZS deputātu Milleru nepazīstot, bet koncerta biļetes esot lūguši izdalīt kaut kādi paziņas. "Viņus pie rokas jau nepieķēra, pieķēra mani," laikrakstam izteicās jaunais cilvēks. Pēc laikraksta rīcībām esošajām ziņām, koncerta biļetes izplatīšanai Savickim bija iedevis viņa patēvs. Savukārt pats Ogres novada deputāts Millers otrdien visas dienas garumā nav bijis sazvanāms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!