Foto: VID
Valsts ieņēmumu dienests (VID) septembra sākumā novērsis kārtējo mēģinājumu pa pastu Latvijā nogādāt narkotikas - kādā sūtījumā no Latīņamerikas atrasti 155 grami kokaīna 7700 latu vērtībā, informē dienests.

Foto galerija

22.septembrī no Kolumbijas nākušā kurjerpasta sūtījumā, kas bija adresēts kādai Latvijas pilsonei, VID atrada 155,18 gramus nezināmas izcelsmes vielas. Nākamajā dienā VID Muitas kriminālpārvalde uzreiz pēc sūtījuma saņemšanas Rīgā aizturēja kādu nigērieti, kuru tiesa vēlāk apcietināja. Par notikušo sākts kriminālprocess.

Ekspertīze apliecināja, ka atrastā viela satur kokaīnu un tās vērtība "melnajā tirgū" ir aptuveni 7700 lati.

Līdzīgi gadījumi notikuši arī iepriekš, piemēram, 3. un 4.jūnijā divos kurjerpasta sūtījumos no Ķīnas VID konstatēja lielu daudzumu nezināmas izcelsmes pulverveida vielas. Eksperti secināja, ka pulveris satur sevišķi bīstamas narkotiskās vielas - metilonu un 3-fluormetkatinonu. Abos gadījumos kā saņēmēji bija norādītas privātpersonas.

Jau vēstīts, ka septembra sākumā VID pusotru kilogramu kokaīna atklāja kādā pasta sūtījumā no Bolīvijas, kurš bija adresēts kādai 1974.gadā dzimušai Latvijas iedzīvotājai. Sievietei šis sūtījums tālāk bija jānodod no Lietuvas atbraukušam Zimbabvē dzimušam vīrietim.

1984.gadā dzimušo vīrieti VID sūtījuma saņemšanas brīdī aizturēja un viņš joprojām atrodas ieslodzījumā. Pusotra kilograma kokaīna vērtība nelegālajā tirgū ir aptuveni 75 000 latu.

Par visiem šiem gadījumiem ierosināti kriminālprocesi un notiek izmeklēšana.

VID brīdina, ka aizvien biežāk Latvijas iedzīvotāji, piekrītot saņemt un nodot pasta sūtījumus, pašiem nezinot, tiek iesaistīti iepriekš izplānotā, smagā noziegumā. VID aicina iedzīvotāju būt uzmanīgiem un nepiekrist saņemt un nodot svešām personām domātus sūtījumus.

Iedzīvotājus, kuri saskārušies ar līdzīgiem gadījumiem, VID aicina ziņot pa diennakts bezmaksas uzticības tālruni 80009070, izvēloties tēmu "Kontrabanda".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!