Foto: DELFI
Apsūdzētais Ventspils mērs Aivars Lembergs samaksājis 180 latus lielo piespiedu naudu, ar kuru viņu Rīgas apgabaltiesa sodīja par prokuroriem veltītiem aizskarošiem izteicieniem.

Foto galerija

Apsūdzētā advokāts Raimonds Krastiņš portālam "Delfi" apliecināja, ka nauda ir samaksāta un tiesai par to ir iesniegta kvīts. Tiesa, advokāts neatminējās precīzu datumu, kad nauda samaksāta. Savukārt Lembergs izlikās, ka nedzird žurnālistu jautājumus par šo tematu.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Lembergs ar 180 latu naudassodu sodīts par to, ka tiesas sēdē vairakkārt pārtrauca prokuroru. Kādā brīdī diskusijas karstumā Ventspils mērs prokuroram arī sacījis: "Stāvi pie ratiem, te tev nav prokuratūra!".

Nauda apsūdzētajam bija jāsamaksā līdz 3.janvārim, taču vēl pagājušajā nedēļā tiesa bija neziņā par soda samaksu.

Lembergs krimināllietā apsūdzēts par kukuļņemšanu sevišķi lielos apmēros, "naudas atmazgāšanu" un dažādiem amata noziegumiem. Tā dēvētajā Lemberga krimināllietā apsūdzēts arī Ventspils mēra dēls Anrijs Lembergs un Ventspils tranzītbiznesa menedžeris Ansis Sormulis. Visi apsūdzētie nesaprot un neatzīst viņiem uzrādītās apsūdzības. Lietā aptuveni 140 sējumos apvienoti divi kriminālprocesi, kurus prokuratūra tiesai nodeva 2008.gada otrajā pusē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!