Foto: DELFI
Viens no Jēkabpilī notikušās traģiskās laupīšanas dalībniekiem, bijušais Tukuma policists Pāvels Hristoforidi atzinis savu vainu dalībā uzbrukumā spēļu zālei un Rīgas Ziemeļu rajona tiesa trešdien viņu apcietināja. Trešdien apcietināts arī otrs laupīšanā aizturētais Staņislavs Babelis, kurš grupā bija šoferis.

Foto galerija

Pāvela Hristoforidi advokāts Regnārs Jansons žurnālistiem pastāstīja, ka viņa klients nožēlo izdarīto. Bijušais policists tiesā atzina savu vainu dalībā laupīšanā, bet par saistību ar policista slepkavību un vairāku cilvēku ievainošanu viņš savu vainu nav komentējis. Vīrieša advokāts žurnālistiem skaidroja, ka izmeklēšana ir sākuma stadijā un par lomu sadalījumu pagaidām runāts nav.

Abus apcietinātos tur aizdomās par laupīšanu un slepkavību vainu pastiprinošos apstākļos. Jansons skaidroja, ka tiesa par citu drošības līdzekli nav diskutējusi, taču viņš piedāvājis klientu atbrīvot, nosakot policijas uzraudzību. Advokāts gan atzina, ka klientu tur aizdomās sevišķi smagos noziegumos, tāpēc Pāvels Hristoforidi tomēr apcietināts.

Portāls "Delfi" novēroja, ka abus aizturētos konvojēja policisti ar automātiem un viņa acis sedza maska.

Tiesa trešdien apcietināja arī laupīšanas dalībnieku – privātpersonu Babeli, kas bija grupas šoferis. Aizdomās turamā advokāte Sandra Purmale pastāstīja, ka viņas klients apcietināts, taču neko plašāk neatklāja, jo klients nevēlas sniegt ziņas par procesu.

Jansons uzņēmies lietā aizstāvēt arī apcietinātā policista brāli – Denisu Hristoforidi, kurš, kā stāstīja advokāts, šobrīd smagā stāvoklī atrodas reanimācijā Jēkabpilī. Vīrietim esot cauršauta seja, sacīja advokāts. Tiesa trešdien neklātienē lems par drošības līdzekļa piemērošanu arī viņam un abiem specvienības "Alfa" darbiniekiem, kuri arī aizturēšanā ievainoti.

Uz tiesu bija ieradušies arī apcietināmo tuvinieki, novēroja portāls "Delfi". Neviens no atnākušajiem ar medijiem runāt nevēlējās, nesazinājās arī ar konvoja vestajiem tuviniekiem.

Jau ziņots, ka otrdien pēc pulksten deviņiem pieci bruņoti laupītāji iebruka kādā spēļu zālē Jēkabpilī. Pakaļdzīšanās laikā nošauts viens policists un ievainoti vēl divi likuma kalpi. Laupītāji aizturēti, un trīs no tiem ievainoti.

Policijas sniegtās ziņas liecina, ka starp laupītājiem bijuši četri policisti - divi specvienības "Alfa" darbinieki un divi Tukuma policisti. Pēc notikušā uz izmeklēšanas laiku no amata atstādināts Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Ints Ķuzis, "Alfas" priekšnieks Andris Zaušs un divi citi specvienības vadītāji.

Starp policistiem, kuri otrdien aizturēti par Jēkabpils spēļu zāles aplaupīšanu, ir arī Tukuma rajona policijas likuma kalps Deniss Hristoforidi un viņa brālis, arī Tukuma policists Pāvels Hristoforidi, kuri jau iepriekš apsūdzēti kukuļošanā. Viens no brāļiem Pāvels savulaik raksturots kā agresīvs un neprognozējams un atlaists no darba policijā, taču ar tiesas lēmumu atjaunots amatā.

Laupītāju aizturēšanas laikā bojāgājušā Jēkabpils iecirkņa Kārtības policijas nodaļas Viesītes iecirkņa vecākā inspektora Andra Znotiņa apbedīšanas ceremonija notiks sestdien Jēkabpils pilsētas kapos. Ceremonija piedalīsies arī Valsts prezidents Valdis Zatlers, iekšlietu ministre Linda Mūrniece (V), Valsts policijas priekšnieks Andris Velšs un citas Iekšlietu ministrijas un Valsts policijas amatpersonas. Šajā dienā Jēkabpilī būs izsludināta sēru dienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!