Foto: DELFI
Apcietināti visi pieci Jēkabpils laupīšanā aizturētie, arī tie, kuri vēl ārstējas slimnīcā, portālam "Delfi" apliecināja Valsts policijas (VP) šefs Artis Velšs.

Foto galerija

Policijas priekšnieks teica, ka Rīgas Ziemeļu rajona tiesa apcietinājumu piemērojusi arī abiem slimnīcā esošajiem specvienības "Alfa" policistiem. Medijos izskanējušas ziņas, ka tie ir Arvo Žagars un Leonīds Koņuhovs. Šāds drošības līdzeklis piemērots arī bijušajam Tukuma policistam Denisam Hristoforidi.

Visiem trim drošības līdzekļi piemēroti neklātienē. Visus piecus apcietinātos tur aizdomās par laupīšanu un slepkavību vainu pastiprinošos apstākļos. Tiesa trešdien nolasīja saīsinātos lēmumus, motīvu daļu solot ceturtdien.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka tiesa zālē trešdien apcietināts Tukuma policists Pāvels Hristoforidi un grupas šoferis, privātpersona Staņislavs Babelis. Abus uz tiesu atveda stingrā policistu pavadībā un ar aizsietām acīm. Hristoforidi advokāts Regnārs Jansons žurnālistiem pastāstīja, ka viņa klients nožēlo izdarīto un atzīst dalību laupīšanā. Savukārt Babela advokāte Sandra Purmale no žurnālistu jautājumiem vairījās, sakot – viņas klients nav devis atļauju šādām sarunām ar presi.

Laupīšana Jēkabpilī notika otrdien pēc pulksten deviņiem, kad pieci bruņoti vīri iebruka spēļu zālē "Fenikss". Pakaļdzīšanās laikā nošauts viens policists un ievainoti vēl divi likuma kalpi. Laupītāji aizturēti, un trīs no tiem ievainoti.

Policijas sniegtās ziņas liecina, ka starp laupītājiem bijuši četri policisti - divi specvienības "Alfa" darbinieki un divi Tukuma policisti. Pēc notikušā uz izmeklēšanas laiku no amata atstādināts Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Ints Ķuzis, "Alfas" priekšnieks Andris Zaušs un divi citi specvienības vadītāji.

Starp policistiem, kuri otrdien aizturēti par Jēkabpils spēļu zāles aplaupīšanu, ir arī Tukuma rajona policijas likuma kalps Deniss Hristoforidi un viņa brālis, arī Tukuma policists Pāvels Hristoforidi, kuri jau iepriekš apsūdzēti kukuļošanā. Viens no brāļiem – Pāvels - savulaik raksturots kā agresīvs un neprognozējams un atlaists no darba policijā, taču ar tiesas lēmumu atjaunots amatā.

Laupītāju aizturēšanas laikā bojāgājušā Jēkabpils iecirkņa Kārtības policijas nodaļas Viesītes iecirkņa vecākā inspektora Andra Znotiņa apbedīšanas ceremonija notiks sestdien Jēkabpils pilsētas kapos. Ceremonijā piedalīsies arī Valsts prezidents Valdis Zatlers, iekšlietu ministre Linda Mūrniece (V), Valsts policijas priekšnieks Artis Velšs un citas Iekšlietu ministrijas un VP amatpersonas. Šajā dienā Jēkabpilī būs izsludināta sēru diena.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!