Foto: stock.xchng
Jelgavas cietumā naktī uz ceturtdienu pakāries kāds uz mūžu notiesāts vīrietis, portālam "Delfi" apliecināja Tieslietu ministra preses sekretāre Inga Saleniece.

Uz ieslodzījuma vietu devies Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšnieks Visvaldis Puķīte un tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs (V).

Par notikušo sākta dienesta pārbaude un ierosināts kriminālprocess. Pagaidām neatklāj, kurš ir mirušais, taču vīrietis notiesāts par vairākām slepkavībām.

Štokenbergs uzskata, ka pēdējo mēnešu notikumi liecina, ka uzraudzība ieslodzījuma vietā netiek veikta pietiekami rūpīgi, jo šis ir jau otrais gadījums, kad cietumā pakāries kāds ieslodzītais. Ministrs uzskata, ka jāveic rūpīga situācijas izpēte un analīze: "Šajā situācijā lielākās bažas rada tas, vai par cietumu uzraugiem nekļūst tie, kas par dažādiem pārkāpumiem atstādināti no darba policijā."

Jelgavas cietums ir slēgtā tipa cietums, kurā sodu izcieš ar brīvības atņemšanu notiesātie vīrieši par smaga vai sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu, kā arī notiesātie, kas pārvietoti no daļēji slēgtā cietuma par rupjiem vai sistemātiskiem režīma pārkāpumiem.

Šajā cietumā izveidots atsevišķs bloks ar pastiprinātu apsardzi, kur tiek uzturētas notiesātās personas ar brīvības atņemšanu uz visu mūžu. Cietumā sodu izcieš 589 ieslodzītie, tostarp 25 uz mūžu notiesātie un četri apcietinātie.Kopumā Latvijā uz mūžu notiesāti 55 vīrieši, daļa sodu izcieš ieslodzījuma vietā Daugavpilī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!