Foto: Policija
Sestdienas rītā robežsargi Zilupē un lidostā "Rīga" aizturējuši deviņus trešo valstu pilsoņus ar viltotiem dokumentiem, trīs no tiem uz līdzenas vietas pieprasījuši patvērumu Latvijā, informē Valsts robežsardze.

Zilupes dzelzceļa robežkontroles punktā sestdien aizturēti trīs ar pasažieru vilcienu no Maskavas ieceļojoši ārzemnieki – divi Gvinejas pilsoņi ar viltotām Francijas vīzām un viens Kongo Demokrātiskās Republikas pilsonis ar viltotu Beļģijas ārzemnieka reģistrācijas apliecību.

Dažas stundas vēlāk lidostā "Rīga" aizturēti vēl seši ar avioreisu no Dubaijas ieceļojoši trešo valstu pilsoņi – četri Pakistānas pilsoņi, trīs no tiem ar viltotām Šengenas vīzām, bet ceturtais ar viltotu Lielbritānijas pilsoņu pasi, viena pagaidām nenoskaidrota persona, kuras rīcībā bija divas viltotas Bangladešas pilsoņa pases, kā arī viens Šrilankas pilsonis ar viltotu Šveices vīzu.

Trīs no aizturētajiem likumpārkāpējiem pieprasīja patvērumu Latvijā, savukārt pārējie trešo valstu pilsoņi nosūtīti atpakaļ uz izceļošanas valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!