Foto: stock.xchng
Izbeigts kriminālprocess par divus gadus vecās meitenītes izvarošanas lietā apcietinātā vīrieša pērn cietuma kamerā izdarīto pašnāvību, portālam "Delfi" apliecināja Ieslodzījuma vietu pārvaldē (IeVP).

Pārvaldē skaidroja, ka pašnāvību gadījumos vienmēr ierosina kriminālprocesu, lai varētu veikt visas nepieciešamās izmeklēšanas darbības un ekspertīzes, kuras apstiprinātu pašnāvību. Arī šoreiz pēc ekspertīzēm, kuras apliecināja, ka notikusi pašnāvība, process izbeigt.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka pērn novembra sākumā savā kamerā pakārās par meitenītes izvarošanu aizdomās turētais vīrietis. 1963.gadā dzimušā Valērija Kalniņa līķis Centrālcietuma kamerā atrasts četros no rīta, vīrietis pakāries bikšu auklā.

Novembrī Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā ievietota izvarota nepilnus trīs gadus veca meitene, un aizdomās par nozieguma pastrādāšanu aizturēti divi vīrieši – meitenes audžu tēvs un bērna mātes brālis. Tiesa nolēma apcietināt tikai vienu no lietā aizturētajiem, savukārt otru, 1983.gadā dzimušo vīrieti, kurš iepriekš tiesāts par netiklām darbībām ar mazgadīgajiem, tiesa neapcietināja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!