Foto: LETA
Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesā trešdien plāno turpināt izskatīt krimināllietu, kurā par atkārtoti norādītām nepatiesām ziņām valsts amatpersonas ienākumu deklarācijā apsūdzēts bijušas Muitas Krimināpārvaldes vadītājs, pašlaik atstādinātais Finanšu ministrijas ierēdnis Vladimirs Vaškevičs.

Vaškevičs apsūdzēts par atkārtoti norādītām nepatiesām ziņām valsts amatpersonas ienākumu deklarācijā, slēpjot savu patieso mantisko stāvokli. Vaškevičs neatzīst viņam izvirzīto apsūdzību.

Aģentūra LETA iepriekš ziņoja, ka Vaškevičs esot izmantojis ienākumus, kuri bija akumulēti ārzonas firmas "Financial Euro Group LLC" (FEG) kontos, bet šos tēriņus nav norādījis deklarācijā. Viņš izmantojis šai firmai piesaistīto kontu kredītkartes, kas oficiāli piederējušas viņa tēvam Pjotram Vaškevičam, un ar tām laikā no 2002. līdz 2007.gadam veicis dažādus pirkumus, kuru summa pārsniedz 20 minimālās mēnešalgas.

Lietu prokuratūrai nodeva Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), secinot, ka Vaškevičs savā amatpersonas deklarācijā nav norādījis darījumus un amatu ārzonas firmā. Kriminālprocesā noskaidrots, ka amatpersona laika posmā no 2002. līdz 2007.gadam lietojusi finanšu līdzekļus no kādai ārzonas firmai un vienai fiziskai personai piederošajiem banku kontiem, proti, izmantojot uz amatpersonas vārda izdotās šiem kontiem piesaistītās maksājumu kartes.

VID amatpersona ar maksājumu kartēm veikusi vairākus darījumus, kas pārsniedz 20 minimālās mēneša algas un par kuriem attiecīgo periodu valsts amatpersonas deklarācijās pretēji likuma prasībām nav sniegtas ziņas (kopumā gandrīz 35 000 latu). Pirmstiesas izmeklēšanā ir konstatēti arī daudzi citi ar maksājumu kartēm veiktie darījumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!