Foto: PantherMedia/Scanpix
Kriminālprocess par kādas jelgavnieces nolaupīšanu oktobrī ir nodots Jelgavas pilsētas prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai, pastāstīja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldē.

Prokurors Ilvars Kunigs apstiprināja, ka šī lieta ir nodota viņa pārziņā, taču sīkāk par šo lietu pagaidām neinformēja.

Kā ziņots, par kādas 1977.gadā dzimušas jelgavnieces nolaupīšanu, kas izdarīta šā gada 5.oktobra naktī, policija bija aizturējusi trīs aizdomās turamos, no kuriem diviem tika piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis, bet vienam - apcietinājums.

Policijas lietā kā nolaupīšanas motīvs minēta neesoša parāda piedzīšana. Nolaupītāji ar viltu izmānījuši sievieti no dzīvesvietas, pēc kā, pielietojot vardarbību, īstenojuši nolaupīšanu, iepriekš informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece. Policija sīkāku informāciju izmeklēšanas interesēs nesniedza.

Pati cietusī iepriekš pastāstīja, ka nolaupītāji centušies piedzīt naudu, ko viņa tiem neesot parādā, turklāt šis gadījums bijis turpinājums iepriekš īstenotai vajāšanai pret šo ģimeni.

Pagājušajā gadā sieviete piekritusi kādam vīrietim uz pašas vārda nomāt automašīnu "BMW X5" kādā Rīgas uzņēmumā, kas nodarbojas ar limuzīnu un luksusa automašīnu nomu. Vīrietis skaidrojis, ka viņa dokumenti neesot pienācīgā kārtībā, lai nokārtotu nomu, tāpēc lūdzis to cietušajai izdarīt uz viņas vārda, piesolot dāsnu atlīdzību līdztekus nomas maksas segšanai.

Pēc desmit dienām vīrietis viņai paziņojis, ka nomātā automašīna esot nozagta. Sieviete apjukusi, uzzinot, ka uzņēmums, kas iznomāja auto, nevēlējās, lai par šo zādzību ziņotu policijai. Sieviete tomēr nolēmusi par to ziņot, taču gan mašīnas saimnieki, gan tās faktiskais lietotājs licis viņai policijas iesniegumā norādīt, ka nomātā mašīna esot nozagta viņai pašai.

Drīz pēc tam sākusies "zaudējumu piedzīšana". Sākotnēji pazudušās mašīnas saimnieki minējuši dažādas summas - robežās no 10 000 līdz 20 000 latu. Izmantojot draudus, dažus simtus no ģimenes viņiem arī izdevies "piedzīt", stāstīja cietusī, paužot, ka to pierādīt laikam nespēšot.

5.oktobrī vīram pienākusi dīvaina īsziņa - kāda sveša sieviete aicinājusi viņu satikties Jelgavas picērijā "Tami Tami". Vīrs pateicis, ka nepazīst sūtītāju, un nekur nav gājis, par īsziņu nelikdamies ne zinis.

Tomēr sievai bijis nemiers, tāpēc nolēmusi doties uz šo tikšanos vīra vietā. Kad cietusī tuvojās "Tami Tami" apkaimei, viņa manījusi, ka viņai seko automašīna ar izslēgtām gaismām, taču briesmas vēl nav nojautusi.

Sieviete, pēc viņas teiktā, tika nolaupīta un ievilkta nolaupītāju mašīnā. Vēlāk viņa aizvesta uz Jelgavas nomali, Dobeles šosejas apkaimē, kur piekauta. Kad uzbrucēji konstatējuši, ka nolaupītā nespēs sagādāt pieprasīto naudu, viņi draudējuši sievieti nogalināt. Viens no uzbrucējiem ar ieroci bakstījis viņai acī, draudējis pēc noslepkavošanas pārdot viņas orgānus. Pēc piekaušanas viņa tika ievietota nolaupītāju automašīnas bagāžniekā, tad ieradušies policisti.

Valsts policijas darbinieki reaģējuši ļoti ātri, par ko šajos notikumos iesaistītie cilvēki esot ļoti pateicīgi, jo nolaupītā mašīna aizturēta drīz pēc sievietes piekaušanas. Iespējams, ka policistu ātrā rīcība ir izglābusi cietušajai dzīvību.

Pēc automašīnu nomas sludinājumos pieejamās informācijas aģentūra LETA konstatēja, ka ar limuzīnu un luksusa automašīnu nomu nodarbojas SIA "V.S.IMPERIA", turklāt, kā liecina informācija uzņēmuma mājaslapā, tas iznomā arī "BMW X5" automašīnas.

Pa diviem norādītajiem uzņēmuma tālruņiem atbildēja viens un tas pats darbinieks, kurš sevi nenosauca, bet apstiprināja, ka šai firmai pirms gada ir nozagta SIA "V.S.IMPERIA" iznomātā automašīna "BMW X5", taču sīkāk viņš to atteicās komentēt. Tāpat viņš nekomentēja arī iespējamo saistību ar nolaupītās jelgavnieces lietu, informējot, ka tas ir uzņēmuma īpašnieka Vladimira Stepanjana kompetencē, kurš bija devies komandējumā.

SIA "Jelgavas pilsētas slimnīca" valdes locekļa pienākumu izpildītāja Solveiga Ābola iepriekš informēja, ka minētā sieviete pēc pirmās palīdzības sniegšanas ārstējas Traumatoloģijas nodaļā. Viņai nav konstatēti smagi miesas bojājumi un nav nopietnu draudu veselībai.

Policijā tika sākts Kriminālprocess pēc 153.panta 1.daļas - par personas sagrābšanu, lietojot vardarbību vai draudus, vai aizvešanu ar viltu vai izmantojot personas bezpalīdzības stāvokli (personas nolaupīšana), kas paredz sodu - brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!