Foto: Shutterstock
Jelgavas novada Līvbērzē auto notriecis mazu meiteni, portālu "Delfi" informēja policijā.

1961.gadā dzimušais automašīnas "Kia Sportage" vadītājs ceļa Jelgava-Tukums septītajā kilometrā notrieca gājēju. Cietusī, 2005.gadā dzimusī meitene notikuma vietā no traumām mira.

Novada pašvaldības pārstāve Dace Kaņepone portālu "Delfi" informēja, ka pie auto stūres bija viens no pašvaldības darbiniekiem. "Tas nav bijis Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune vai viņa autovadītājs. Atbilstoši pašlaik zināmajai informācijai - autovadītājs braucis ar atļauto ātrumu, ievērojot visus ceļa satiksmes noteikumus," informē Kaņepone.

Portāls" zz.lv" noskaidrojis, ka auto vadījis Jelgavas novada Sporta centra vadītājs Vladislavs Beitāns, kurš informāciju apstiprina.

"Tas bija tipisks nelaimes gadījums. Meitene izrāvās savai radiniecei no rokas un metās pāri ceļam. To pamanījis, cik vien iespējams, griezu mašīnas stūri uz labo pusi, bet neko nespēju izdarīt, biju pārāk tuvu. Labi, ka otra meitene nemetās mazākajai pakaļ, citādi tur varēja būt vēl lielāka traģēdija," portālam stāstījis Beitāns. Viņš pēc notikušā uzreiz zvanījis Caunem, kurš notikuma vietā ieradās pēc 20 minūtēm.

Caune solījis, ka pašvaldība ģimenei sniegs gan morālo, gan materiālo atbalstu. Jau otrdien ar ģimeni sākuši strādāt psihologs. Skolotājus novada domes priekšsēdētājs aicina audzēkņiem vairāk mācīt ceļu satiksmes noteikumus.

Līvbērzes vidusskolas direktore Lilija Grase sacīja, ka kopā ar bojā gājušā bērna ģimeni būs sociālais darbinieks. Pēc Grases teiktā portālam, ar meitenīti traģiskajā brīdī kopā bijusi viņas 14 gadus vecā radiniece – no autobusa viņas izkāpušas kopā, bet bērns izrāvies un skrējis pāri ceļam. Nelaime notikusi pie pieturas "Brakšķu pagrieziens".

Policija sākusi izmeklēšanu.

Kopumā otrdien policija reģistrējusi 56 avārijas, kurās cietuši 10 cilvēki, bet viens gājis bojā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!