Foto: DELFI
Otrdien Latvijā reģistrēti 87 kūlas ugunsgrēki, kuru dēļ nodegušas arī vairākas ēkas, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Lielās platībās pērnā zāle dedzināta Daugavpils, Limbažu, Rēzeknes, Salas, Viļakas, Baldones Iecavas apkaimēs. Tur dedzināta kūla par septiņu hektāru platībās.

Kūlas dedzināšanas rezultātā nodegušas arī vairākas ēkas. Piemēram, Salacgrīvas novada Liepupes pagastā dega kūla un pirts. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka pirts jau deg ar atklātu liesmu 25 kvadrātmetru platībā. Līdzās tai bija degusi kūla triju hektāru platībā un jaunaudze 1,5 hektāru platībā. Neilgi pēc tam VUGD saņēma informāciju, ka Limbažu novada Pāles pagastā deg kūla un saimniecības ēkas. Iespējams, ka ugunsgrēki izcēlies tieši kūlas dedzināšanas dēļ.

Rīgā, Jaunciema gatvē, dega dārza mājiņa un pērnā zāle, no kūlas dedzināšanas Daugavpilī arī aizdegās dārza mājiņas, nopostot trīs ēkas.

Šogad kopumā jau reģistrēti 659 kūlas ugunsgrēki. Visvairāk kūlas ugunsgrēku šogad reģistrēti Zemgalē – 197, Rīgā un Rīgas reģionā – 176, Latgalē – 120 un Kurzemē - 97. savukārt vismazāk kūlas ugunsgrēku šogad reģistrēti Vidzemē – 70.

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta. Tā apdraud cilvēku īpašumus, veselību un dzīvību. Līdzīgi kā iepriekšējos gados VUGD informēs Lauku atbalsta dienestu par kūlas degšanas vietām. Šo zemju īpašniekiem par lauku nesakopšanu un kūlas degšanu tiks samazināts Eiropas Savienības (ES) mazāk labvēlīgo apvidu maksājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!