Foto: F64

Prokuratūra lūgusi tiesu pagarināt krimināllietas, kurā bijušais politiķis Dzintars Jaundžeikars tiek turēts aizdomās par tā dēvētās "oligarhu lietas" izmeklēšanas informācijas nopludināšanu, pirmstiesas izmeklēšanas laiku, vēsta portāls "Pietiek.com".

Prokuratūra neesot iekļāvusies iepriekš plānotajā pirmstiesas izmeklēšanas termiņā, kurš bija noteikts līdz jūnija sākumam. Portālam prokuratūrā gan šo informāciju nav apstiprinājuši. Prokuratūras preses pārstāve Aiga Šenberga sacījusi, ka atbildēt uz šo jautājumu nevar, jo ģenerālprokurors ir atvaļinājumā.

Portāla rīcībā esošā neoficiālā informācija liecinot, ka prokuratūrai iepriekš plānotajā sešu mēnešu termiņā nav izdevies iegūt pietiekami daudz pierādījumu, lai Jaundžeikara lietu nodotu tiesai, bijušajam ministram un deputātam uzrādot apsūdzību.

Jaundžeikars sarunā ar portālu esot apstiprinājis, ka joprojām lietā ir aizdomās turētais.

Jau vēstīts, ka iepriekš ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers izteicies, ka Jaundžeikara krimināllieta tiesā varētu nonākt ātrāk kā pati "oligarhu lieta". Jaundžeikars tiek turēts aizdomās par uzkūdīšanu izpaust valsts noslēpumu.

Jaundžeikaru KNAB darbinieki aizturēja pērn, naktī uz 2.novembri, kad tika veikta kratīšana arī viņa dzīvesvietā Limbažu novadā. Vēlāk Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa apmierināja KNAB lūgumu par drošības līdzekļa - apcietinājuma - piemērošanu Jaundžeikaram. Taču pērn decembra vidū prokurore Viorika Jirgena atcēla Jaundžeikaram piemēroto apcietinājumu, aizstājot to ar citu, ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!