Foto: LETA
Prokuratūra atcēlusi drošības līdzekļus bijušajam Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājam Dzintaram Jaundžeikaram, kurš tiek vainots par uzkūdīšanu izpaust valsts noslēpumu.

Prokuratūras preses pārstāve Aiga Šēnberga aģentūrai BNS pastāstīja, ka prokurore ir atcēlusi aizdomās turētajiem visus drošības līdzekļus, jo to saglabāšanai nav bijis nepieciešamības, bet tiesību ierobežojumi attiecībā uz mantu aizdomās turētajiem nav bijuši.

Jaundžeikaram sākotnēji piemērots apcietinājums, taču vēlāk to atcēla un tā vietā piemēroja ar brīvības atņemšanu nesaistītus drošības līdzekļus – aizliegumu izbraukt no valsts un aizliegumu tuvoties noteikām personām. Pārējiem diviem aizdomās turētajiem arī atcelti ar brīvības atņemšanu nesaistītie drošības līdzekļi.

Bijušā deputāta lietai pirmstiesas izmeklēšanas termiņi nav noteikti, un prokuratūra joprojām turpina izmeklēšanu, līdz ar to prokuratūra noliedz portālā "pietiek.com" publicēto informāciju, ka tā lūgusi pagarināt lietas pirmstiesas izmeklēšanas laiku.

Bijušais iekšlietu ministrs un vēl divas personas joprojām ir aizdomās turētā statusā, un pagaidām nav zināms, kad viņiem uzrādīs apsūdzības.

Citu informāciju par lietas apstākļiem prokuratūra joprojām nesniedz.

Portāls "pietiek.com" iepriekš vēstīja, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbiniece Zanda Liniņa tiek turēta aizdomās par smagāko noziegumu – valsts noslēpuma izpaušanu, savukārt Jaundžeikars un KNAB darbinieces vīrs Austris Liniņš tiek turēti aizdomās par uzkūdīšanu izpaust valsts noslēpumu.

KNAB darbiniecei un viņas vīram, iespējams, tikusi piesolīta samaksa par informācijas noplūdināšanu.

Prokuratūra arī apstiprinājusi, ka Jaundžeikara lietas ietvaros arī noskaidros, kurš, iespējams, noplūdinājis viesnīcā "Rīdzene" noklausīto sarunu ierakstus.

Šīs sarunas, iespējams, ir daļa no tā dēvētās oligarhu lietas.

Jaundžeikars 2011.gada 3.novembrī lietas ietvaros tika apcietināts, bet 14.decembrī prokurore atcēla apcietinājumu pēc tam, kad 9.decembrī viņam Rīgas Centrālcietumā palika slikti un mediķi viņu nogādāja Stradiņa slimnīcā, kur sākotnēji viņš uzturējās apsardzes uzraudzībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!