Foto: LETA
Kāds vīrietis Rīgā kļuvis par krāpnieka upuri – uzticot svešiniekam sava bankas konta rekvizītus un personas datus it kā pārskaitījuma saņemšanai no ārzemēm, solītās atlīdzības vietā labdaris atklājis, ka uz viņa vārda ir paņemti tā dēvētie „ātrie kredīti” vairāku simtu latu apmērā.

Policijā portāls „Delfi"  uzzināja, ka šajās dienās Rīgas Latgales iecirknī vērsies kāds iedzīvotājs un ziņojis, ka kļuvis par krāpnieka upuri.

Kāds vīrietis cietušajam piedāvājis atvērt bankas kontu, jo viņam it kā no citas valsts nepieciešams pārskaitīt naudu, taču viņam neesot bankas konta, uz kuru šo naudu pārsūtīt. Par to iedzīvotājs varētu saņemt daļu no pārskaitītās summas.

Cietušais atvēris kontu un nodevis visus vajadzīgos datus mazpazīstamajam vīrietim, taču svešinieks bankas kontu izmantoja, lai aizņemtos naudu no dažādām ātro kredītu firmām. Vēlāk cietušais iedzīvotājs saprata, ka viņš ir apkrāpts un jauniegūtais paziņa vairs nav atrodams.

Policija aicina iedzīvotājus uzmanīties no nepazīstamiem cilvēkiem un neuzticēt savus personas un bankas kontu datus svešiniekiem.

Aizdomās par krāpšanu policija meklē attēlā redzamo vīrieti, kurš jau agrāk sodīts par līdzīgiem likumpārkāpumiem.

Foto: Valsts policija

Policija lūdz atsaukties ikvienu, kurš zinātu šī vīrieša atrašanās vietu, un ziņot, zvanot uz tālruņa numuriem: 67086328, 67086330 vai 110.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!